National

Consilierii judeteni vor note cat mai mari din partea presei

Publicat: 04 ian. 2001
1

•Nicolae Ivanciu spera ca in 2001 sa fie nominalizat chiar si pentru bursa •Consilierii municipali doresc ridicarea acreditarii ziaristilor care mai relateaza despre activitatea lor

Scandalul generat in presa de afirmatiile gratuite ale conducerii municipalitatii iesene se pare ca nu este nici pe departe stins. Pozitia adoptata de consilierii judeteni este total opusa opacitatii celor municipali. Vicepresedintele CJ, Nicolae Ivanciu a declarat: „Asa cum am discutat si la sfarsitul anului trecut cu reprezentantii mass-media, imi doresc sa fim notati de ziaristi pentru activitatea pe care o depunem privind administratia publica locala sau ca reprezentanti ai mini-guvernului de la nivelul judetului Iasi. Voi fi cel care voi astepta cu emotii macar nota 7, dupa activitatea pe care o voi presta in 2001. Cred ca aceasta evaluare nu va nota pe inginerul sau doctorul Nicolae Ivanciu, ci vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi care reprezinta o cu totul alta responsabilitate. Evaluarea reflecta prestatia, mai multa sau mai putina, exact asa cum o percepe omul care ne voteaza, cetateanul de rand. Eu personal doresc sa fiu notat si sper sa obtin o medie care sa ma propulseze pentru o bursa in 2001”.

Pe holurile Palatului Roznovanu circulau ieri zvonuri precum ca, singurii oameni care au luat apararea ziaristilor in memorabila sedinta de consiliu local, respectiv consilierii PNL vor fi actionati in judecata de catre reprezentantii orasului. Mai mult, ziaristii vor intra in sediul Primariei Iasi numai pe baza de cartela magnetica la conferintele saptamanale. In semn de protest, daca cineva mai are tupeul sa critice activitatea consilierilor municipali, ziaristul se va alege cu acreditarea ridicata si cu un proces pe rol la Judecatoria Iasi. Florin Hozoc, unul dintre consilierii PNL care a luat apararea celor peste 30 de ziaristi jigniti, a declarat: „Constat ca factorii de raspundere de la conducerea municipalitatii incearca sa se trezeasca din atmosfera de sarbatoare care i-a cuprins la sfarsitul anului si sa dreaga busuiocul aruncand intreaga vina pe alte persoane. Este evident pentru toata lumea ca, cei aproape 30 de jurnalisti care au plecat in plenul sedintei de consiliu local nu au facut-o pentru ca au fost dezinformati de Florin Hozoc, ci pentru ca au fost jigniti de etichetele puse, dar poate, mai ales de hotararea propusa si votata de consilierii municipali”.

Adauga un comentariu