News Flash:

Consilierii locali fac sedinta in ziua "Apocalipsei"

17 Decembrie 2012
805 Vizualizari | 0 Comentarii
• Mai multe proiecte de hotarari vor fi discutate, vineri, 21 decembrie, in ultima sedinta de Consiliu Local din acest an • Primaria vine in ajutorul a 30 de chiriasi ANL, care inregistreaza datorii, si le propune o esalonare a obligatiilor restante • Un alt proiect important de pe ordinea de zi este cel privind achizitionarea de catre Primaria Pascani a imobilului situat in Aleea Parcului nr. 7, Palatul Cantacuzino, si a terenului aferent in suprafata de 6920 mp

Consilierii locali pascaneni se intrunesc in sedinta ordinara de Consiliu Local in data de 21 decembrie 2012, cand calendarul mayas prevesteste Sfarsitul Lumii. Pe ordinea de zi, exista 42 proiecte de hotarare, primul fiind aprobarea contului de executie a bugetului de venituri si cheltuieli pe trimestrul IV al anului 2012. Dupa aprobarea Regulamentului de Organizare si Functionare al Spitalului Municipal de Urgenta Pascani, alesii vor insusi Acordul de parteneriat incheiat intre Municipiul Pascani si Judetul Iasi, pentru implementarea amenajarii unui heliport in imediata vecinatate a Spitalului Municipal de Urgenta. In cadrul acestui proiect, urmeaza ca jumatate din suma necesara sa fie alocata de la bugetul de stat si cealalta jumatate sa fie suportata de catre bugetul local.
De asemenea, se va aproba modificarea si completarea HCL nr. 116/19.09.2012, cu privire la aprobarea Regulamentului pentru acordarea înlesnirilor sub forma esalonarii la plata obligatiilor restante la bugetul local, rezultate din contractele de închiriere pentru suprafetele cu destinatie de locuinta si a modelului Conventiei pentru stabilirea graficului de esalonare.

Sprijin pentru chiriasii ANL

Datorita faptului ca se inregistreaza restante destul de mari la bugetul local din neplata chiriilor, primaria vine in ajutorul a 30 de chiriasi ANL, care inregistreaza datorii, si le propune acestora o esalonare a obligatiilor restante. In capul listei se afla recuperarea a 11 miliarde de lei vechi, bani pe care ii au de achitat unii locatari de la blocurile ANL.
Tot in aceasta sedinta, se va aproba Regulamentul de Organizare si desfasurare a actelor de comert in Pietele Agroalimentare din Municipiul Pascani, si se va stabili componenta si Regulamentul de organizare si functionare a Consiliului Consultativ pentru Protectia Consumatorilor din municipiul Pascani.

Palatul Cantacuzinilor, achizitionat de Primarie

Un alt proiect important de pe ordinea de zi este cel privind achizitionarea de catre Primaria Pascani a imobilului situat in Aleea Parcului nr. 7, Palatul Cantacuzino, si a terenului aferent in suprafata de 6920 mp. Recent, conducerea Primariei a reusit sa incheie negocierile cu mostenitorii familiei Bratianu si sa stabileasca pretul cu care va fi cumparata cladirea si terenul aferent acesteia. Este vorba de 180.000 euro, bani care urmeaza a fi achitati incepand cu anul viitor. Cei din conducerea Primariei spera sa se reuseasca sa se acceseze un proiect european prin care sa poata moderniza cladirea. „Aceasta cladire se afla in patrimoniul de stat si nu poate fi schimbata destinatia. S-a reusit sa se incheie negocierile, am stabilit pretul si incercam sa obtinem un proiect european pentru a putea sa o modernizam. Se afla intr-o stare destul de rea si noi nu avem bani pentru a suporta aceste cheltuieli. Sunt proiecte destinate unor astfel de cladiri si speram sa putem accesa unul. Initial, ne-am gandit ca in acea cladire sa functioneze Muzeul Municipal al orasului. S-a luat in discutie sa fie cuprinsa si biblioteca municipala. Vom vedea daca va incapea in acelasi imobil. Daca nu, va trebui sa renovam cladirea actuala in care aceasta se afla”, a declarat viceprimarul municipiului Pascani, Vasile Axinte.
Pe ordinea de zi se mai gaseste si concesionarea unui teren in suprafata de 8300 mp, situat in strada Morilor nr. 11, proprietate privata a municipiului Pascani catre  SC IVIRCA SRL si aprobarea studiului de oportunitate.
Primarul Dumitru Pantazi mai instraineaza o suprafata de teren de 7.200 mp, in strada Garii nr. 44, proprietate privata catre firma EKY-SAM SRL, si constructiile existente pe proprietatea acestuia.
In ultima sedinta ordinara, se va transmite in administrare Colegiului National M. Sadoveanu a Salii de sport, situata in strada Sportului nr. 11, proprietate publica a municipiului Pascani si se vor acorda ajutoare pentru incalzirea locuintei familiilor si persoanelor singure domiciliate in municipiul Pascani, in perioada sezonului rece, si se va mai aproba cofinantarea proiectului de caritate realizat de Asociatia Alternative 2008 Pascani, in colaborare cu Fundatia GO CARE NORGE, din Bergen - Norvegia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sfarsitul lumii municipiul pascani judetul iasi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2576 (s) | 22 queries | Mysql time :0.143888 (s)