Actualitate

Consilierii locali PSD au blocat proiecte importante de urbanism. Liberalii au votat chiar daca partidul le-a interzis. Edilii pregatesc un proiect de milioane de euro

Publicat: 16 apr. 2018

@ Pesedistii au incurcat proiectele dezvoltatorilor imobiliari din Iasi @ Proiectele nu s-au discutat pentru ca PSD nu strangea voturile necesare, in conditiile in care membrii PNL se abtineau de la vot @ Au cazut de comun acord sa voteze un singur proiect ce apartine primariei @ Trebuie sa se discute un proiect local important privind construirea unui bloc cu 15 etaje @ Sedinta de Consiliu Local va fi programata in cursul saptamanii viitoare

Neintelegerile din Comisia de Urbanism au blocat momentan avizarea mai multor proiecte imobiliare din Iasi. Astfel, in cursul zilei de ieri, trebuia sa se desfasoare Comisia de Urbanism cu ordine de zi formata din 13 puncte. Numai ca la sedinta nu s-au prezentat toti consilierii locali PSD.

In conditiile in care membrii PNL se abtin de la vot, proiectele nu au putut fi validate, neexsitand un numar suficent de voturi exprimate. Corneliu Boisteanu, presedintele comisiei, a cerut reprogramarea sedintei. Totusi, s-a supus votului un singur proiect ce vizeaza construirea de catre Primaria Iasi a patru tronsoane de bloc in zona Gradinari.

Liberalii au votat aceste proiect dupa ce s-au consultat cu sefii din partid. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), terenul are o suprafata de 25.800 metri patrati. Proiectul vizeaza construirea a 10 blocuri de locuinte, cu 16 tronsoane. Din banii municipalitatii vor fi construite patru tronsoane.

Restul proiectului ar urma sa fie sustinut din fondurile alocate de Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL). Terenul este amplasat in perimetrul format de bulevardul Metalurgiei si strada Gradinari nr. 59 – 73. Reprezentantii primariei au precizat ca proiectul trebuia votat de urgenta pentru a fi introdus pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local programata pentru saptamana viitoare.

Licitatia este deja facuta

Anul trecut, municipalitatea ieseana a demarat licitatia privind proiectarea si executia in cadrul proiectului ce vizeaza construirea de noi locuinte sociale in zona Gradinari, fiind vorba de patru tronsoane. Valoarea estimata a investitiei este de 11,6 milioane lei, fara TVA, aproape 2,5 milioane de euro. Procedura a fost castigata de catre Elitconstruct SRL, din Vaslui, cu oferta financiara sub prevederea bugetara, adica 8,8 milioane lei.

"Graficul de executie al lucrarilor trebuie sa respecte perioada de realizare a contractului din documentatia de atribuire. In cazul in care termenul din graficul de executie al ofertantului este mai mic decat perioada de realizare a contractului din documentatia de atribuire, va prevala termenul specificat in documentatia de atribuire. Alocarea resurselor va tine seama de perioada de executie din documentatia de atribuire. Necorelarea graficului de executie cu planul de lucru, procedurile de executie sau alocarea resurselor va duce la descalificarea ofertantului", se arata in caietul de sarcini.

Citeste si : INCENDIAR! Apartamente de lux gratis si sute de euro lunar pentru domnisoarele apetisante din Iasi! Inregistrarile se vand pe bani grei! / VIDEO

Bloc cu 15 etaje in Pacurari

Un proiect important ce nu a fost discutat in Comisia de Urbanism apartine societatii Dazz Group SRL, controlata de Calin Alexandru Marian, fiul patronului de la Constructii Unu SA. Prin PUZ, in zona Moara de Foc nr. 43 A – Pacurari nr. 95, chiar langa Pasajul Octav Bancila, ar urma sa fie construit un bloc cu regimul de inaltime 2S+P+15E.

Terenul disponibil are o suprafata de 4.466 metri patrati. Se doreste menajarea unui ansamblu de birouri, locuinte, spatii comerciale si spatii de prestari servicii. Dazz Group SRL are ca obiect de activitate "comert cu ridicata de piese si accesorii pentru autovehicule".

In 2016, cifra de afaceri a fost de 14 milioane lei, adica peste 3 milioane de euro, profit de 886 mii lei, datorii de 13 milioane lei, cu un numar de 30 de angajati. In firma, pe langa Calin Marian, asociat apare si Madalina Ramona Marian.loading...

Comentarii
  • Apartamente (anl) date doar pe baza de relatie!!!verificati cate apartamente din blocurile anl sunt date la prieteni/unchi/verisori celor din primaria iasi!!

Adauga un comentariu