Economic

Consilierul Alexa către directorul Prest Serv Apă: „De ce majorăm prețul la apă?”

Publicat: 28 sept. 2011
Majorările de preț la apa potabilă, servicii de canalizare și gigacalorie nu au primit aviz favorabil din partea comisiilor Juridic și Economic din Consiliul Local. Întrunite astăzi în ședințe membrii comisiilor au respins propunerile de creștere de preț.

Consilierii nu vor să crească prețul la apă și servicii de canalizare motivaţi de faptul că nu se știe exact ceea ce se urmărește. Cel mai vehement a fost Bogdan Alexa.”De ce majorăm prețul la apă domnule director? Să creăm acel fond de Întreținere, Înlocuire și Dezvoltare. Ori acum ajustăm prețurile după care peste ceva timp creștem iar tariful ca să înființăm acel IID? Dacă ați factura 20% din pierderile care le aveți în 2010 s-ar găsi bani pentru plata ratelor din împrumut”, a spus Alexa.

Conducerea Prest Serv Apă SA a intrat și în vizorul consilierei PNL, Claudia Costin.“Prețul apei crește, dar calitatea serviciilor lasă de dorit. Nu se justifică pierderile”, a spus Costin. Ideea liberalei a fost susținută și de consilierul PSD – Vasile Haldan.”Am încheiat un contract cu societatea care furnizează apă potabilă pentru o locuință. Nu ar trebuie să fie problema consumatorilor instalațiile, inclusiv pierderile”, a spus Haldan.

Directorul Ioan Prisecaru a dat vina pe faptul că pășcănenii nu își înfiinţează asociații de proprietari.

În ceea ce privește prețul la gigacalorie consilierii au solicitat conducerii RAGCL ca până la ședința de mâine să prezinte o altă variantă de preț pe lângă cele discutate până în prezent.

Tot astăzi consilierii s-au opus reorganizării serviciului de transport, pe motiv că nu se justifică costurile suplimentare.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit