National

Consiliul Concurentei a aprobat preluarea Azomures de catre Ameropa

Publicat: 16 mart. 2012
1
Preluarea Azomures Targu-Mures (AZO) de catre traderul elvetian de ingrasaminte si cereale Ameropa Holding a fost aprobata de catre Consiliul Concurentei, care a emis joi o decizie de „neobiectiune”, a anuntat combinatul chimic. 
„Azomures a luat cunostinta de faptul ca joi, 15 martie, Consiliul Concurentei a emis asa-zisa decizie de neobiectiune prin care autorizeaza concentrarea economica avuta in vedere in cadrul tranzactiei. (…) Grupul Ameropa este la curent cu comunicarea prezentului raport”, se arata intr-un comunicat al combinatului chimic trasmis vineri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Prin preluarea Azomures, Ameropa va controla si operatorul portuar Chimpex Constanta (CHEM), la care combinatul detine 90,42% din actiuni.
Compania Ameropa si investitorii turci care controleaza Azomures (AZO), respectiv Eurofert si Azomures Holdings, au anuntat in noiembrie 2011 ca au incheiat o „serie de intelegeri” pentru cumpararea producatorului de ingrasaminte chimice din Targu Mures.
Eurofert si Azomures Holdings detin cumulat 75,87% din actiunile combinatului chimic din Targu Mures.
Ameropa detine in Romania Ameropa Grains Constanta (CCRL), fosta Comcereal Constanta, care a preluat numele actionarului majoritar. Ameropa Holding controleaza 96% din titlurile Ameropa Grains.
Titlurile Azomures se tranzactioneaza vineri la BVB la pretul de 1,765 lei, in crestere cu 0,28%. Combinatul are o capitalizare de 928,4 milioane lei (212 milioane euro).
Sursa: wall-street.roAdauga un comentariu