Eveniment-Social

Consiliul Judetean a demarat procedurile pentru un nou terminal la Aeroportul Iasi

Publicat: 03 ian. 2017
1
@ Autoritatile judetene au anuntat ca in viitorul apropiat, la Aeroportul International Iasi ar urma sa fie construit un nou terminal @ CJ a aprobat si investitia pentru unitatea de mentenanta a avioanelor Boeing si Airbus de la Iasi
 
Proiectul de modernizare al Aeroportului International Iasi intra intr-o noua etapa. Dupa constructia unei piste noi si a unui terminal pentru curse externe, autoritatile judetene au anuntat ca in plan se afla si alte obiective. Unul dintre acestea vizeaza constructia unui al patrulea terminal, cel mai probabil pentru zona cargo. Ulterior, toate terminalele de la aerogara ieseana ar urma sa fie unificate. Proiectul privind zona cargo a fost evaluat undeva la 50 de milioane de euro, fondurile urmand a fi alocate fie de la nivel judetean, fie in urma unui proiect european.

„Vrem sa continuam procesul de modernizare si dezvoltare al Aeroportului. Studiem posibilitatea de a unifica terminalele si de a construi unul nou. Pregatim un proiect pentru zona cargo, evaluat la 50 milioane de euro. Avem infrastructura necesara pentru aeronave de tip cargo si spatiu necesar”, a mentionat Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

In plus, consilierii judeteni au aprobat recent si un proiect de hotarare privind concesionarea unui teren la aerogara, unde se va ridica o unitate de mentenanta pentru avioanele de tip Boeing si Airbus. Proiectul este demarat de fabrica Aerostar din Bacau, iar investitia ar fi undeva la circa zece milioane de euro.

„Consilierii judeteni au aprobat în unanimitate proiectul privind demararea procedurii de concesionare a 16.000 metri patrati din incinta Aeroportului International Iasi, pentru a se putea construi o unitate de mentenanta pentru avioane de tip Boeing 737 si Airbus 320, iar proiectul ar avea o valoare de aproximativ zece milioane de euro. Dorim sa atragem noi operatori, sa avem legaturi aeriene cu Ucraina si Republica Moldova”, a mai spus seful Consiliului Judetean Iasi.

Comentarii
Adauga un comentariu