Eveniment-Social

Consiliul Judetean al Elevilor lanseaza o petitie impotriva Ministerului Educatiei

Publicat: 10 iun. 2012
1

@ Elevii ieseni, capabili de performanta educationala deosebita si olimpici cu rezultate la cele mai importante concursuri nationale si internationale, iau atitudine in fata greselilor Ministerului Educatiei @ Acestia au lansat o petitie on-line pentru corectarea modului in care se deruleaza examenul de bacalaureat 

Consiliul Judetean al Elevilor lanseaza o petitie a olimpicilor pentru eliminarea unor erori legate de modul in care se deruleaza examenul de bacalaureat. „Conform noii Legi a Educatiei Nationale, a carui termen de aplicare a fost propus pentru devansare din anul scolar 2016-2017, in anul scolar 2012-2013, pentru profilul matematica-informatica si matematica-informatica intensiv, se prevede o proba la matematica si o proba transdisciplinara din stiinte (fizica, biologie si chimie), informatica fiind exclusa. Acest lucru este revoltator, in conditiile in care: este neglijata insasi nomenclatura acestui profil respectiv, matematica-informatica, iar elevii de la intensiv fac sapte ore de informatica pe saptamana si vor trebui sa dea cu piciorul la trei ani de munca si sa o ia de la capat, invatand la trei obiecte SIMULTAN cu care au avut prea putina tangenta. Ca un exemplu, informatica are aproximativ 500 de olimpici anual, doar la olimpiada, ca sa nu mai vorbim despre celelalte competitii, fiind totodata un domeniu cu o larga aplicabilitate. Astfel, doar elevii de la profilele matematica-informatica sunt dezavantajati, cei de la profilele vocationale, filologie si stiinte ale naturii urmand sa aiba un bacalaureat mulat EXACT pe ceea ce au studiat in liceu. Astfel, Consiliul Judetean al Elevilor din Iasi a lansat o petitie, regasita la adresa www.vreaubacinfo.info, care expune problema pe larg, odata cu propunerile noastre”, declara Andrei Hodorog, unul dintre sustinatorii acestui demers.

Dand dovada de o maturitate aparte, acesta vine si cu solutii pentru remedierea situatiei. „Consiliul Judetean al Elevilor propune urmatoarele: posibilitatea de a alege la bacalaureat, dintre proba transdisciplinara de stiinte, ce contine trei obiecte oarecum legate intre ele si proba la informatica. Posibilitatea de a alege, in loc de proba de matematica, proba de informatica, dupa modelul Concursului International Cangurul, la care Ministerul Educatiei, impreuna cu Societatea de Stiinte Matematice, sunt organizatori. Vreau sa mai spun ca, in ultimii ani, s-au inregistrat numerose cereri de transfer ale elevilor la profilul stiinte sau filologie din cauza probei de matematica de la bacalaureat. De asemenea, si la nivel de liceu, se inregistreaza renuntari la profilul matematica-informatica, in favoarea profilului stiinte, din acelasi motiv”.

Comentarii
  • Initiativa este laudabila. Chiar rugam mass-media sa ne sprijine in promovarea acestui demers, sa ajunga la urechile celor de la guvern, sa ajunga in presa centrala. Bravo initiatorilor si mult succes, sa facem cu totii front comun sa rezolvam aceasta mare greseala a celor care decid problemele invatamantului romanesc. Intr-o lume normala trebuie sa se tina cont de optiunile elevilor ( atunci cand au ales un profil care ii intereseaza pentru viitor si atunci cand aleg disciplina de bacalaureat).

Adauga un comentariu