Economic Local

Consiliul Județean Iași acordă sprijin financiar pentru Concursul Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”, un tezaur pentru învățământul ieșean

Publicat: 11 mai 2022
mai multe persoane la pupitre
În perioada 12-15 mai 2022, va avea loc Concursul Național „Ionel Teodoreanu”

Între 12 și 15 mai 2022, elevii pasionați de limba și literatura română vor putea participa la Concursul Național „Ionel Teodoreanu” care se va ține în municipiul Iași. Consiliul Județean (CJ) Iași a oferit sprijin financiar în valoare de 10.000 de lei pentru premierea copiilor cu pasiune și talent. Cu ocazia acestui eveniment, vor fi prezenți 250 de elevi și profesori veniți din toată țara, chiar și din Republica Moldova.

Recent, CJ Iași a încheiat un acord de cooperare cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași pentru realizarea Concursului Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”, o competiție destinată elevilor de gimnaziu care sunt interesați de limba și literatura română. Acest proiect a fost inițiat de Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași în anul 2005, iar în 2012 și-a extins influența la nivel național. Concursul va avea două probe, una scrisă și una orală.

Colegiul National Costache Negruzzi
Competiția va fi organizată de Colegiul Național „Costache Negruzzi”

Bani pentru Concursul Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”

ISJ Iasi
ISJ Iași cooperează cu CJ Iași pentru susținerea financiară a evenimentului educațional

Recent, CJ Iași a încheiat un acord de cooperare cu ISJ Iași pentru organizarea Concursului Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”, ce va avea loc între 12 și 15 mai 2022. Pentru acest proiect au fost alocați 10.000 de lei necesari pentru a recompensa elevii cu performanțe impresionante, premii ce constau în cărți. Bugetul total pentru eveniment este de 30.000 de lei.

Reprezentanții administrației județene ieșene argumentează că această investiție are scopul de a promova valorile învățământului preuniversitar și de încuraja elevii să participe la activități ce le dezvoltă aptitudinile academice și culturale.

Acest proiect a fost supus dezbaterii și votului în Ședința extraordinară a CJ Iași de pe data de 10 mai 2022.

„În urma discuțiilor pe care le-am avut cu ISJ Iași, reprezentanții acestuia și-au manifestat dorința de a fi parteneri într-un proiect ce aduce cinste și prestigiu comunității ieșene prin acest concurs național pe care îl desfășoară Colegiul Național „Costache Negruzzi”. Plenul Consiliului Județean Iași, în unanimitate, susține eforturile educaționale ale comunității noastre”, a declarat Președintele CJ Iași, Costel Alexe.

 Presedintele CJ Iasi, Costel Alexe
CJ Iași a votat în unanimitate pentru contribuția la realizarea proiectului

Concursul Național „Ionel Teodoreanu” a devenit o tradiție pentru ieșeni

 mai multi elevi cu diplome
Concursul dedicat elevilor de gimnaziu a devenit o tradiție pentru ieșeni

La concurs vor participa peste 250 de elevi și profesori din toate colțurile țării, delegații din Republica Moldova, reprezentanți ai Ministerului Educației și specialiști din mediul universitar și preuniversitar.

Această competiție destinată elevilor a fost inițiată încă din anul 2005, când catedra de limba și literatura română de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” a decis să organizeze un eveniment special pentru copiii din gimnaziu pasionați de literatură și de interpretarea acesteia. În anul școlar 2011-2012, acesta s-a extins și la nivel național, atrăgând atenția datorită specificului și personalității. De-a lungul anilor, Iașul a fost gazdă pentru toți participanții din celelalte zone ale țării, care s-au bucurat de experiențele culturale și educaționale oferite prin intermediul programului realizat cu ocazia concursului.

Programul evenimentului constă în desfășurarea celor două probe, scrisă și orală, festivitatea de închidere și premiere, iar, ulterior, elevii se vor bucura de vizite la muzeu, case memoriale, întâlnire cu scriitorii, ateliere de creație etc.

La Iași, va avea loc Concursul Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”, sprijinit de Consiliul Județean Iași, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean.
Adauga un comentariu