Local

Consiliul Județean Iași încă repară gafele lui Maricel Popa! Drumul Județean din Prisăcani va fi terminat, după ce s-au făcut modificări asupra bugetului alocat

Publicat: 01 aug. 2022
marius danga la o conferintsa de presa
Marius Dangă a explicat cum se rezolvă problema drumului județean care străbate comuna Prisăcani

Drumul Județean din Prisăcani va fi terminat chiar înainte de termenul de finalizare a lucrării. Consiliul Județean Iași repară și acum problemele create de echipa lui Maricel Popa. Bugetul alocat inițial, pe vremea fostei conduceri, a creat datorii către constructor

După ce s-au făcut modificări bugetare, drumul județean din Prisăcani se va finaliza înainte de termen. Vicepreședintele Consiliului Județean Iași, Marius Dangă, a explicat de ce acest drum nu a fost finalizat până acum și de unde s-au găsit fondurile necesare pentru a acoperi datoriile acumulate până în prezent către compania de construcții.

utilaj si muncitori care asfalteaza
S-au plătit toate datoriile către firma de construcții care a câștigat acest proiect

Drumul Județean din Prisăcani va fi terminat chiar mai devreme de termenul inițial

primaria din prisacani iasi
Primarul din Prisăcani a cerut ajutor pe Facebook, nu a discutat cu vreun reprezentant al CJ

Consiliul Județean (CJ) Iași a votat în ședința ordinară, din 27 iulie 2022, un proiect de hotărâre, prin care se suplimentează fondurile pentru drumul județean 249 D care străbate comuna Prisăcani. Vicepreședintele CJ Iași, Marius Dangă, explică de ce s-au creat datorii la compania de construcții care a câștigat licitația pentru acest proiect.

„Am alocat suma de 15.1 milioane de lei pentru a fi la zi cu plățile pentru constructor. Acest drum are termenul de finalizare în septembrie, anul viitor (n.r. – 2023). Constructorul a lucrat înainte, ca să zicem așa, dincolo de graficul bugetar acceptat de CJ. A trebuit să ne adaptăm și să identificăm resurse suplimentare din alte părți, din alți ani, să aducem înapoi din anul viitor, am făcut o echilibristică financiară. Deci, practic, vom fi la zi cu acest constructor”, a declarat Marius Dangă.

Dangă a evitat să politizeze acest subiect, dar a menționat că primarul comunei Prisăcani, Ghiorghe Stanciu, s-a folosit de suferința locuitorilor din comună pentru a face un soi de jocuri politice împotriva Consiliului Județean.

 maricel popa la o emisiune
Situația aceasta pare a face parte din setul celor pe care Maricel Popa le-a lăsat „moștenire”

Primarul din Prisăcani a cerut ajutorul, acuzând Consiliul Județean

sediul consiliului judetean iasi
Restul fondurilor pentru acest proiect vor veni din cadrul proiectului „Anghel Salingy”

În luna iunie 2022, primarul comunei Prisăcani, împreună cu viceprimarul, a cerut ajutorul Consiliului Județean Iași, cu privire la sistarea lucrărilor pentru Drumul Județean 249 D de către constructor. La acea vreme, primarul cerea ajutorul lui Costel Alexe, spunând acuzator că nu s-au alocat fonduri de la Consiliu pentru acest proiect. Atunci, Marius Dangă s-a arătat deschis la dialog pentru a găsi o soluție optimă asupra problemei. Acesta a găsit soluția, ba mai mult, drumul va fi finalizat înainte de termenul de execuție inițial.

„Din semnalele noastre, în curând, se va semna și ordinul pentru alocarea proiectelor din «Anghel Saligny», noi am prioritizat acest proiect, astfel încât constructorul se va putea apuca de îndată de lucrat restul drumului. Asigur cetățenii din Prisăcani că proiectul lor va fi finalizat înainte de termen, așa cum le-am promis când au fost în audiență la Consiliul Județean”, completează vicepreședintele Consiliului județean Iași, Marius Dangă.

Problema pare a fi doar una dintre cele create de Maricel Popa, pe vremea când era în fruntea Consiliului județean Iași. Acesta a demarat mai multe contracte pentru drumuri, fără a avea bugetul stabilit. Acesta a lăsat o „gaură” de 28 de milioane de euro pe care actualul Consiliu o repară.

Drumul Județean din Prisăcani va fi terminat chiar mai devreme decât termenul inițial din contract, în urma rectificărilor bugetare aduse de CJ Iași.
Comentarii
  • Nu înțeleg de mințiți cu nerușinare, spuneți adevărul, aveți banii din excedentul anului trecut și nu ați vrut să finanțați acest drum pentru a crea disconfort oamenilor din Prisăcani, din motive electorele.Așa să vă ajute Dumnezeu .

  • Mai lasati-ne in pace cu disputele electorale!
    La Prisacani vrem asfaltul înapoi și comuna sa fie gospodărită cu cap,poate sa fie condusă și de un extraterestru,nu ne interesează culoarea politică!
    Punct.

Adauga un comentariu