Eveniment-Social

Consortiul Universitaria solicita luarea unor masuri urgente in sistemul educational romanesc

Publicat: 13 iul. 2016
1

In perioada 8-10 iulie 2016, la Sinaia, s-a intrunit Consortiul Universitaria, evenimentul avand loc cu ocazia implinirii a 20 de ani de functionare in beneficiul universitatilor partenere si al invatamantului superior din Romania. Consortiul, din care fac parte Universitatea de Vest din Timisoara (UVT), Universitatea din Bucuresti (UB), Universitatea Babes-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi si Academia de Studii Economice (ASE) din Bucuresti, a analizat situatia actuala din mediul academic romanesc si a adoptat in final mai multe recomandari.

VEZI AICI POZITIA COMPLETA A CONSORTIULUI UNIVERSITARIA

Printre acestea se arata ca „este imperios necesara o largire a autonomiei universitare, sub toate aspectele concludente: financiar, administrativ, in activitatea didactica si de cercetare, in asumarea responsabilitatilor fata de piata muncii si de spatiul public din Romania. Exercitarea limitata a autonomiei decizionale afecteaza in primul rand universitatile performante din Romania, in indeplinirea misiunii lor de cercetare avansata si de educatie. De asemenea, se impune gasirea unor solutii grabnice pentru rezolvarea dezechilibrelor financiare cu care se confrunta universitatile din Romania in prezent”, se arata, in esenta, in pozitia consortiului.

Citeste si:  Studentii ieseni, prezenti la Consortiul Universitaria

Comentarii
  • Ce legatura este intre acest articol si fotografia din imagine ? Cladirea din foto este sediul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor. Poate ne lamureste autorul !!!

Adauga un comentariu