Secretele istoriei

Conspiratii celebre: O parte a incidentului din golful Tonkin nu a avut loc

Publicat: 23 iul. 2014
3
Incidentul din golful Tonkin este expresia folosita pentru a desemna doua lupte intre nave americane si nord-vietnameze, care au avut loc pe 2, respectiv 4 august, 1964. Intamplarea a dus la declansarea razboiului din Vietnam, iar autoritatile americane au fost acuzate, in numeroase randuri, ca au fabricat incidentul pentru a justifica o interventie in statul comunist.

Vezi si Mari CONSPIRATII: Cum si-a drogat America singura cetatenii 

Oficial, distrugatorul american USS Maddox a fost implicat intr-o lupta impotriva a trei nave vietnameze, in golful Tonkin, pe 2 august 1964, in urma careia patru soldati vietnamezi au fost ucisi, iar navele lor au fost serios avariate. Peste doua zile, distrugatorul a raspuns unui atac vietnamez in aceeasi zona, iar presedintele Lyndon Johnson a hotarat sa ceara Congresului aprobarea pentru o interventie militara, fapt care a dus la inceperea razboiului din Vietnam.

Vezi si Conspiratii masonice celebre: Sistemul Bretton Woods 

In 2005 insa, NSA a desecretizat documentele legate de eveniment, conform carora al doilea atac, cel care a determinat interventia americana, nu a avut loc. Se pare ca soldatii de pe USS Maddox au interpretat niste semnale radar false drept un atac asupra lor din partea vietnamezilor, care nu au intreprins nicio actiune in acea noapte.
Adauga un comentariu