National

Constantin Bălăceanu-Stolnici: „Vaccinarea este singurul stâlp care ne va ajuta să scăpăm de pandemie”

Publicat: 26 ian. 2021
Constantin Bălăceanu-Stolnici
Constantin Bălăceanu-Stolnici

Constantin Bălăceanu-Stolnici, academician și președintele CIADO (Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului) România, susține vaccinarea populației împotriva COVID-19. El este de părere că vaccinul este unul eficient, deoarece în istoria omenirii vaccinul a făcut bine.

„Tocmai am ieșit de la o întâlnire a oamenilor de știință dedicată problemei actuale a vaccinării la care au participat zece personalități de frunte din lumea medicală. S-a constatat că toți suntem într-un real război pe viață și pe moarte între speța noastră și cea de coronavirus, pe care trebuie să-l câștigăm cu inteligența noastră și cu tehnologiile pe care le avem. Este normal să facem apel la medicamente: nu există mediacamente care să fie eficace împotriva virușilor, în general. Și deși sunt aprobate două medicamente și mai sunt folosite vreo 5-6 medicamente, nici unul din ele nu este efectiv, și în orice caz nu este efectiv preventiv, ci pot să aibă unele medicamente care să fie curative dar în mod contestat.

Singura posibilitate pe care o avem pentru a lupta împotriva pandemiei este să folosim o medicație în fond naturistă, care face apel la capacitățile de vindecare ale organismului.

Vaccinul nu e un medicament. Nu e o substanță activă pe care o introducem în organism care să distrugă virusul. Este o moleculă simplă care are ca scop să semnalizeze și să stimuleze sistemul de imunizare al organismului, să producă celulele necesare care să distrugă și să câștige. Medicamentul este foarte activ. De aceea vaccinarea este singurul stâlp prin care, împreună cu măsurile de izolare, ne va ajuta pentru a scăpa de pandemie.

Există curente antivacciniste care se bazează pe informații non-științifice. Vaccinurile au făcut bine în istoria omenirii. Părerea mea e că toată lumea trebuie să se vaccineze. Nu sunt periculoase pentru organism”, a spus Constantin Bălăceanu-Stolnici.

Medicul Adrian Marinescu explică rolul vaccinului anti-COVID-19

Adrian Marinescu, medic specialist în boli infecțioase de la Institutul Matei Balș, a subliniat că rolul vaccinului este de a împiedica îmbolnăvirea. El a explicat faptul că vaccinul nu este o barieră fizică, ci lasă virusul să ajungă în căile respiratorii, dar datorită anticorpilor formați, nu permite îmbolnăvirea.

Mai mult, medicul a arătat că riscul de a transmite virusul mai departe este mai mic, dacă suntem imunizați împotriva SARS-CoV-2. Cu toate acestea, nu sunt suficiente date care să susțină acest fapt.

„Acest vaccin împiedică îmbolnăvirea. Principalul lui rol este să împiedice îmbolnăvirea. Trebuie să spunem foarte clar că virusul pătrunde în căile respiratorii și nu poate fi oprit. Până la urmă vaccinul nu este o barieră fizică, așa cum este masca. Dar el, când ajunge în căile respiratorii, se întâmplă două lucruri: avem anticorpii protectori, nu ne îmbolnăvim, deci nu vom face o formă de boală complicată, ceea ce este foarte important, nu ne pune viața în pericol și, în plus riscul de transmite mai departe este categoric mai mic. E adevărat că nu avem suficiente date acum, astfel încât să spunem cât de mic este acest risc, atunci când vorbim de transmitere. Aici este de discutat în continuare.”, a declarat Adrian Marinescu.

Adauga un comentariu