News Flash:

Constantin Simirad, candidat la presedintia Romaniei

20 Noiembrie 2010
4862 Vizualizari | 21 Comentarii
Constantin Simirad
Presedintele Partidului Conservator Iasi, Vasile Salaru, explica pe blogul personal de ce a a venit senatorul Dan Voiculescu, fondatorul PC, ieri, la Iasi. "Pentru ca partea politica a vizitei, care a constat intr-o intalnire cu presedintele Consiliului Judetean, Constantin Simirad, a nascut atatea discutii si a facut pe unii sa banuie conspiratiii si sa inchipuie scenarii, vreau sa lamuresc unele aspecte. Desi PC si Dan Voiculescu nu si-au propus initial sa faca publice aceste lucruri, vom comunica obiectivul discutiei dintre vicepresedintele Senatului si presedintele CJ. Plecand de la o idee mai veche a noastra, care are la baza principiul confirmat de-a lungul timpului in interiorul Bisericii Romane, acela ca Iasul si Mitropolia Moldovei dau intotdeauna Patriarhul Romaniei, ne-am gandit sa incercam aplicarea acestui curent si in politica: Iasul si Moldova sa dea viitorul Presedinte al Romaniei. Intr-adevar, senatorul Dan Voiculescu a mers la domnul Constantin Simirad pentru a-i lansa aceasta idee si pentru a-i propune de a merge pe acest drum: candidatura la functia suprema in statul roman", noteaza Vasile Salaru pe blog.
Continuarea, AICI!

 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (21)

Constantin  | #132151
Si daca este adevarat si daca nu este...Voiculescu urmareste un scop marsav asa cum este el si neamul lui. Adica stiind ca Symy este un fan PDL doreste sa rupa din sustinerea partidului pe zona Moldovei, deci politica este asa cum sunt politicienii ***** V A
Traian Simirag  | #132153
Daca ar fi asa, Romania ar schimba un alcoolic muieratic, nebun si bolnav cu un altul din Moldova. Tara va fi iarasi tagma jefuitorilor si impostorilor. Nici o schimbare, niciun viitor cu acest turnator
Dascalu D.Paul  | #132164
Nu cred ca d-l C-tin Simirad ar putea face fata in aceasta inalta functie, onorabila pentru domnia sa si pentru Moldova,mai ales din cauza varstei inaintate.Viata in Bucuresti este foarte agitata,iar functia de presedinte implica foarte multe responsabilitati,la care d-l Simirad C-tin, veritabil moldovean, nu se va putea acomoda, vitezei activitatii din Bucuresti,care este inima Munteniei si Olteniei.Va spun din experienta mea.Este doar o diversiune contra PDL-lui.
Cris  | #132216
alta catastrofa, dupa dezastru facut pe plan local, sa trimiti marlanu' la presedintie...numai priviti-l ce moaca are, moldoveanu! ar trebui trimis inapoi in Cuba, sa faca un aeroport international la Guantanamo (dupa experienta din Iasi)
Dascalu D. Paul  | #134093
Completari.Am uitat sa adaug si faptul ca la Bucuresti vin si foarte multi ardeleni cu pretentii de conducere, banateni mindri ca Banatu-i fruncea si ca au rasturnat regimul comunist al lui N. Ceausescu, care rasturnare a pornit de la preotul reformat Laslo Teokesi ce a declarat recent ca 1 Decembrie este zi de doliu pentru maghiarii din Transilvania,deoarece Ardealul a fost anexat de la Ungaria,uitand probabil ca s-a destramat Imperiul Austro-Ungar din care facea parte si Transilvania(denumirea latina)din care faceau parte si romanii oprimati si fara drepturi ai lui Gheorghe Doja, Horia ,Closca si Crisan, Avram Iancu etc,uitand ca Ardealul a fost cucerit de hunii lui Attila,pe cai si ca Ardealul a fost locuit de daci,peste care au venit romanii,ungurii,sasii etc.Rezulta ca N. Ceausescu a avut dreptate sa-l evacuieze pe acest episcop Teokesi din Timisoara ,deoarece prin propaganda sa destabiliza si destrama unitatea Statului roman. Daca elevii maghiari doresc sa invete Geografia si Istoria in limba lor,nu au decat sa o invete, dar cine stie ce gargauni li se vor introduce in cap elevilor prin intermediul acestor manuale,referitor la Geografia si Istoria Ardealului.Ar fi trebuit ca un referendum sa decida cum este mai bine.La elevii romani nu cred ca le-ar comveni sa studieze Geografia si Istoria in imba rusa cum s-a incercat in Republica Moldova.Insa limba romana pentru Romania este limba oficiala ,cum este limba engleza pentru locuitorii din SUA,sau limba magiara pentru romanii din Ungaria. In Bucuresti vin si multi aventurieri din Dobrogea cu pretentii de a fi conducatori ai Romaniei,vin si nemti,magiari,romani maramureseni si chiar foarte multi modoveni de pe ambele maluri ale Prutului.In Bucuresti sunt si toate ambasadele cu reprezentanti din toate tarile lor.Bucurestiul este un oras politic,militar,capitalist,cultural foarte aglomerat si agitat.
Dascalu D.Paul  | #134146
Corectare.In loc de "magiari" trebuia sa scriu "maghiari". Unii dintre maghiari sunt foarte nationalisti si foarte agresivi.In timpul serviciului meu militar, unul dintre maghiari,militar ca si mine din aceeasi companie,m-a lovit foarte tare cu bocancu,fara nici un motiv,doar ca sa ma provoace.Puteam sa raspund cu aceeasi masura sau poate si mai rau, dar m-am abtinut,chiar daca m-am simtit umilit.Il chema Ciupe si era din alt pluton al acceasi companii.Gestul maghiarului nu l-am uitat insa.Originea sa de hun salbatic si agresiv l-a tradat pentru mine.Cred ca alegerea zilei de 1 Decembrie drept Ziua Nationala a Romaniei este reprezentativa pentru poporul roman, fiind foarte bine gandita si aleasa, deoarece la 1 Decembrie, a fost Unirea cea Mare,s-a nascut Romania Mare,din care faceau parte Moldova intregita cu Basarabia,ce avea iesire la Marea Negra, cu Bucovina de Nord, Muntenia cu Dobrogea si Cadrilaterul,Oltenia,Banatul, Ardealul,Crisana si Tara Maramuresului.Niciodata Romania nu a fost atat de Mare, de aceea a fost denumita si Romania Mare.Romanii sunt buni la suflet ,harnici si primitori,chiar daca unele dintre etnii ne fac mai de ras atat in tara cat si peste hotare, dar ei sunt veniti din alte zone ale globului, cu specifitatea lor.Traiasca 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei si Poporului Roman!
Dascalu D.Paul  | #134148
Corectare :"Marea Negra" trebuia scris "Marea Neagra".Va rog sa ma scuzati! Copletare:Un rol important pentru desavarsirea Unirii celei Mari de la Alba Iulia, ce s-a petrecut la 1 Decembrie 1918,dupa terminarea primului Razboi Mondial, l-a avut Biserica Ortodoxa si Greco-catolica din Ardeal precum si Monarhia reprezentata prin regele Ferdinant si Regina Maria.Sa le aducem un Sicer Omagiu pentru patriotismul romanesc de care au dat dovada, cu toate ca regele Ferdinant era de origine germana, iar regina Maria era de vita engleza.
Daca ne mai gandim si la regele Carol al II-lea care a condus Romania in timpul Razboiului de Independenta din 1877, putem spune ca "Monarhia a salvat Romania"!
Dascalu D.Paul  | #134151
Corectare."Ferdinant" trebuia scris "Ferdinand" iar "Sicer" trebuia scris "Sincer".Va rog sa ma scuzati!
Dascalu D.Paul  | #134158
Corectare: In loc de Carol al II-lea, trebuia scris Carol I. Este o mare greseala din partea mea. Deci Carol I a fost cel care a condus Romania in timpul Razboiului de Independenta din 1877, dupa care razboi Romania a devenit Independenta,asa cum declara Mihail Kogalniceanu,prim-ministru al Romaniei de atunci,la 9 mai 1877,in sala Parlamentului Romaniei, actual Palatul Patriarhiei Romane.
Dascalu D.Paul  | #135166
Nu uitati d-le Constantin Simirad,ca moldovenii care au avut functii foarte inalte la Bucuresti au sfarsit-o rau.Exemle: domnitorul Alexandru Ioan Cuza a fost nevoit sa abdice sub presiunea armelor,regele Mihai(chiar daca nu a fost moldovean) a fost silit sa addice si sa paraseasca tara, prim secretarul PCR Gheorghe Gheorghiu Dej(cu functie suprema in statul roman) a murit iradiat de nu se stie bine care asasini,patriarhul Teoctist a fost operat in pripa fara laser cum i-a fost dorinta in urma carei operatii a murit sufocat de hemoragia produsa,Chivu Stoica a fost repede inlaturat si decedat etc.La aceasta se mai adauga o lista lunga cu alte mari personalitati politice sau militare romani din diferite provincii ale tarii.Exemple: Gheorghe Duca,V. Magiaru, Nicolae Iorga, Ion Antonescu, Mihai Antonescu,Nicolae Ceausescu.Oare cum va termina d-l Traian Basescu,cei inca 4 ani de presedentie? Asa ca D-le Simirad C-tin fiti prevazator de ceea ce va poate astepta? Muntenii si Oltenii,mai apropiati de spiritul latin decat moldovenii,doresc ca prin intermediul personalitatii d-voastra sa fie mai siguri de controlul asupra Moldovei de pe ambele maluri ale Prutului.Noi moldovenii am avut un stat al nostru Moldova,o capitala a noastra Roman,Baia, Suceava sau Iasi,o limba a noastra,moldoveneasca,un spirit al nostru,specific,creativ,un calm si o rabare specifica,o bunatate si o profunzime a gandurilor, ce ne deosebesc de romanii din alte provincii ale tarii.Ganduri bune si curate va doresc!
Dascalu D.Paul  | #135170
Corectari: "Exemple" in loc de "Exemle", "ce va poate astepta!"in loc de "ce va poate astepta?". Rog sa fiu scuzat!
Dascalu D.Paul  | #135442
Completari importante.Mai sunt si alte exemple de mari personalitati asasinate in Bucuresti sau cu ordin de la Bucuresti.Prim- ministru,seful primului guvern al Principatelor Unite Romane, Barbu Catargiu, a fost asasinat, in 1862, prin impuscare chiar sub turnul de intrare in curtea Mitropaliei din Bucuresti,azi Palatul Patriarhiei Romane, de nu se stie cine,dar se banuieste ca ar fi fost un opozant al secularizarii mosiilor manastiresti si improprietaririi limitate a taranilor,act al guvernului domnitorului Alexantru Ioan Cuza. Prim-ministru Armand Calinescu,unul din liderii Partidului National-Taranesc,a fost asasinat de legionari in sept 1939.Generalul Stefan Guse,seful Statului Major al armatei care inabusit revolta de la Timisoara,dar s-a opus intrarii trupelor sovietice in Romania in timpul revolutiei din 1989, chemate de domnul Ion Iliescu, a fost asasinat prin iradiere,murind de cancer mai tarziu.Istoria scoate adevarul la iveala.Bucurestiul a fost mult timp sub influienta Imperiului Otoman,care a produs asasinate la nivel de domnitori ca:Constantin Brancoveanu,in Tara Romaneasca sau Grigore Ghica Voda a III-lea,in Modova.Domnul Iisus Hristos a afirmat ca s-a nascut ca sa slujeasca omenirii si nu sa fie slujit de oameni.Ce sa invatam de aici?
Dascalu D.Paul  | #135447
Cancerul generalului Stefan Guse s-ar fi putut produce din cauza ca generalul fuma foarte mult ,dupa cum s-a vazut si la televizor in timpul revolutiei.Concluzia este ca sa nu mai fumeze oamenii,deoarece "Fumatul dauneaza grav sanatatii".Mustrarile de constiinta pentru mortii din revolutie ar putea sa fie alta cauza a morti sale.D-zeu sa-i ierte pe toti cei care au pierit in revolutie fiecare pentru o anumita cauza dreapta pentru fiecare in logica sa, din punctul de vedere a fiecaruia.Dar nu trebuiau sa se produca asasinate din partea nimanui!
Dascalu D.Paul  | #135869
Alexandru Lapusneanu,domn al Moldovei(1552-1561;1564-1568),fiu al Bogdan cel Orb, a venit la tronul Moldovei,in a II-a domnie, cu ajutorul turcilor.El a planificat uciderea boierilor moldoveni in numar de 40,dupa ce i-a invitat la o cina.Boierilor tradatori li s-au taiat capetele,adica au fost asasinati.Nici domnului respectiv nu i-a fost mai bine ,caci a fost otravit chiar de sotia lui,pusa la cale de 2 boieri Spancioc si Stroici ,care nu au fost la cina si prevazatori au fugit in Polonia.Fapta lui Lapusneanu a fost oribila, deoarece pentru interesele proprii si-a ucis conationalii moldoveni.Dupa principiul "Daca voi nu ma vreti ,eu va vreau",s-a dovedit a fi un dictator feroce care a influientat pe alti dictatori iar pe scriitorul Costache Negruzii l-a inspirat sa scrie nuvela Alexandru Lapusneanu.Totusi au ramas si urme importante in urma domniei sale.In 1556,a contribuit cu cu armata sa la alungarea imperialilor din Transilvania si la reinstalarea lui Ivan Sigismud Zapolia.Pentru Moldova si mai ales pentru ieseni este foarte important, deoarece a mutat capitala Moldovei de la Suceava la Iasi,adica intr-un oras mare, situat mai in centru Moldovei si important din punct de vedere comercial,cultural si al dezvoltarii breslelor mestasugaresti.A fost insa o pierdere pentru suceveni,cum a fost pentru ieseni dupa Unirea Principatelor Romane in 1859, cand capitala s-a mutat de la Iasi la Bucuresti. Protector al Bisericii Ortodoxe,ctitor(1561) al manastirii Slatina (jud.Suceava),unde a fost inmormantat, nu prea este vizitat de pelerini de frica lui,poate.Ca invatatura nu este bine sa mergem la cina oriunde,pentru a nu cadea in capcana,iar pentru oamenii politici sa nu aplice metoda lui Alexandru Lapusneanu "daca voi nu ma vreti ,eu va vreau" si nici sa ucida semenii lor.Va doresc Sarbatori fericite!La multi ani! Sfarsitul serialului.
Dascalu D.Paul  | #135923
Corectari.Ioan Sigismund in loc de Ivan Sigismud, cu in loc de cu cu,fiu al lui Bogdan in loc de fiu al Bogdan.Va rog sa ma scuzati!
Dascalu D.Paul  | #135924
Zapolia trebuia scris corect Zapolya.Scuzati!
Dascalu D. Paul  | #136285
Corectare si completari..Numarul de boieri ucisi de lefegii, din porunca domnului Alexandru Lapusneanu a fost de 47 nu 40.Domnitorul a poruncit apoi sa li se taie capetele,care au fost asezate pe o masa, in forma de piramida,care avea la baza capetele boierilor mai mici in rang,apoi rangul crestea cu inaltimea piramidei,avand in varf un vornic.Boierul Motoc,ce avea cel mai inalt rang,un fel de prim -ministru actual, a fost dat multimii rasculate din Suceava,care l-a macelarit in curtea Palatului Domnesc, unde a avut loc macelul planificat de domnitorul Alexandru Lapusneanu,care invitase pe boieri la masa dupa slujba Sfintei Liturghii din Catedrala Mitropolitana Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava.Praful (otrava) care a ucis pe domnitor a fost adus de boierul Spancioc si data sotiei Ruxandra a domnitorului pentru a o turna in paharul de argint cu apa, pentru a-i da domnitorului la cererea sa,in timp ce zacea de friguri (boala sa) in Cetatea Hotinului,in care se calugarise.Apoi boierii fugari Spancioc si Stroici,reveniti din Polonia dupa ce scapasera de macel,i-au turnat cu forta jungherului, restul de otrava din paharul de argint cu apa otravita chiar de acesti boieri prin intermediul doamnei Ruxandra.Alexandru Lapusneanu a fost nepot drept a lui Stefan cel Mare, find fiul lui Dogdan al III-lea numit si Bogdan cel Chior,numit asfel deoarece pierduse vederea unui ochi,in una dintre luptele sale de aparare a Moldovei. Multumesc tuturor cel care au citit mesajele scrise de subsemnatul!
Dascalu D.Paul  | #136404
Completare importanta.Capitala de la Suceava a fost mutata la Iasi, de catre domnitorul Alexandru Lapusneanu in 1566, la cererea turcilor cu ajutorul carora a reluat tronul Moldovei in 1564.
Dascalu D.Paul  | #136405
Corectare: "fiind fiul" in loc de "find fiul".Scuzati va rog!
Dascalu D.Paul  | #136406
Corectare: "fiind fiul lui Bogdan al III-lea" in loc de "find fiul li Bogdan al III-lea".Scuzati va rog!
Dascalu D.Paul  | #136408
Corectare: "fiind fiul lui Bogdan al III-lea" in loc de "find fiul lui Bogdan al III-lea".Scuzati va rog!
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3123 (s) | 22 queries | Mysql time :0.150929 (s)