Eveniment-Social

Constelatia bibliotecilor – proiect cu finantare nerambursabila de la Administratia Fondului Cultural National (conferinta de lansare)

Publicat: 10 iul. 2019
1

Biblioteca JudeteanaGh. Asachi” Iasi implementeaza in perioada iulie – octombrie 2019, proiectul „Constelatia bibliotecilor”, care urmareste inovarea si diversificarea serviciilor de biblioteca, prin infiintarea unor cluburi de astronomie in cinci biblioteci din judetul Iasi, si anume in comunele Deleni, Ceplenita, Erbiceni, Belcesti si Sipote. Cele cinci biblioteci au fost selectate in baza evaluarii activitatii acestora de catre Comisia de coordonare si indrumare metodica din cadrul Bibliotecii Judetene „Gh. Asachi” Iasi. 
In cadrul proiectului vor fi achizitionate cinci kit-uri de astronomie (telescoape si accesorii care vor ramane celor cinci biblioteci), se vor desfasura cursuri de initiere in domeniu pentru bibliotecarii implicati, vor avea loc ateliere de cunoastere si manevrare a echipamentelor specifice, de realizare in conditii optime a observatiilor astronomice si de obtinere si prelucrare a astrofotografiilor lunare si planetare. Una dintre activitatile notabile ale proiectului este tabara de astronomie, coordonata de aplicant si organizata in cele cinci biblioteci rurale amintite. De asemenea, vor fi distribuite materiale de promovare si informare a beneficiilor pe care le are astronomia in educatia si dezvoltarea personalitatii populatiei scolare din mediul rural si nu numai. Prin initierea in astronomie si cu resurse relativ minime (un telescop, o harta stelara sau un binoclu de astronomie), un bibliotecar poate aduna laolalta o familie sau o mare parte a comunitatii, in contextul in care, in mediul rural, posibilitatile de petrecere a timpului liber este limitat, oferta culturala tinzand spre zero.

Proiectul „Constelatia bibliotecilor” este cofinantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN) in cadrul sesiunii de finantare II/2019, aria tematica Educatie prin Cultura. Valoarea totala a proiectului este de 63.536,00 lei, din care 56.536,00 lei reprezinta finantarea nerambursabila din partea AFCN si 7000,00 lei este contributia proprie a Bibliotecii Judetene „Gh. Asachi” Iasi.

Conferinta de lansare a proiectului va avea loc vineri, 12 iulie 2019, de la ora 12.00, la sediul central al Bibliotecii Judetene „Gh. Asachi” din Iasi (Bd. Stefan cel Mare, nr. 8-10, Galeriile comerciale).

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

 

Adauga un comentariu