Boli si tratamente

Constipatie: trei remedii ale bunicii

Publicat: 26 iul. 2018
25

Constipatia este o problema complicata. Ea poate varia de la un om la altul, ceea ce reprezinta constipat pentru cineva, pentru altcineva poate fi o stare normala. Din punct de vedere medical, ea reprezinta eliminarea cu dificultate a scaunului, fie cu consistenta crescuta, fie cu un efort mare la eliminare, fie eliminare rara. In general constipatia inseamna mai putin de doua scaune pe saptamana sau eliminare cu dificultate la mai mult de 25 % din scaun.

Acest lucru este greu de apreciat pentru ca dintre oamenii care sufera de constipatie foarte putini se prezinta la medic, in general este mai frecventa la femei si ele sunt mai grijulii si mai atente la acest lucru, ajungand sa se prezinte mai repede la medic decat un barbat. Constipatia poate fi un semn al sindromului de intestin iritabil si in acest caz pacientul se prezinta la medic.

Otet de cidru de mere. Otetul de cidru de mere promoveaza dezvoltarea si reinnoirea florei intestinale, facilitand in acelasi timp digestia. Acest remediu vechi a fost folosit de generatii intregi pentru a preveni constipatia.

Uleiul de masline. Uleiul de masline nu este in special cel mai apetisant produs de consumat cu lingura, dar are meritul de a avea proprietati digestive si laxative. Astfel, 1 lingurita este suficienta. Cu uleiul de masline consumat in fiecare dimineata, veti elimina treptat toate simptomele constipatiei. Pentru a diminua gustul amar, puteti amesteca uleiul cu suc de lamaie.

Prune uscate. Sucul de prune a fost mult timp eficient impotriva constipatiei si poate fi folosit pentru copiii care sufera de aceasta. Puneti 3 prune uscate intr-un pahar de apa in frigider, peste noapte. In dimineata urmatoare, beti sucul, preferabil pe stomacul gol. Daca gustul sucului nu are aroma dorita, puteti adauga putin suc de portocale sau sirop. Desigur, fructele pot fi de asemenea consumate. In plus, se recomanda sa va hidratati tot restul zilei, pentru a stimula tranzitul.

Adauga un comentariu