Actualitate

Construirea unor noi reactoare nucleare în România. H.D.Hartmann: „Americanii nu vor ca ţara noastră să aibă resurse proprii de producere a energiei” – VIDEO

Publicat: 19 aug. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Construirea unor noi reactoare nucleare în România. H.D.Hartmann Americanii nu vor ca ţara noastră să aibă resurse proprii de producere a energiei - VIDEO
H. D. Hartmann la BZI LIVE

Talk show-ul săptămânal alături de jurnalistul, analistul și profilerul H.D.Hartmann a fost bifat din nou. Cunoscutul invitat a abordat astăzi, 19 august 2022, la BZI LIVE, un subiect de mare interes pentru toți românii. Analistul a discutat despre producerea energiei în România prin intermediul unor reactoare nucleare.

Hartmann susține că americanii nu vor ca România să aibă resurse proprii de producere a energiei, prin construirea unor noi reactoare la Cernavodă.

„Reactoarele nucleare sunt o problemă. Germania a decis să nu aibă reactoare nucleare, ei şi le-au închis. Franţa are 50 la sută curent dat de reactoare nucleare de curent electric. Pe ea nu o interesează dacă i se închide gazul. La noi s-a tăiat gazul rusesc, iar preţul a crescut cu 20 la sută numai astăzi. Pe aceeaşi ţeavă trece gazul spre Ungaria, acolo nu s-a tăiat. Dacă România rămâne cu o singură ţeavă, toţi facem frig la iarnă. România nu va mai avea profesori de fizică pentru că nu au unde să se ducă, după închiderea unui mini reactor de la Turnu Măgurele. De asta nu avem reactoare pentru că Europa susţine că nu avem specialişti. Nimeni nu şi-a dat seama că politicile erau să distrugă industria nucleară din România. Avem o ţară sclavă. Orice gest care a dus la închiderea infrastructurii critice, de educaţie. Ei vor să ne aducă muncitori din străinătate. Dacă vom avea curent electric iarna asta se datorează reactoarelor, nu gazului la 4000 euro şi nu petrolului care vrea să vină SUA să vină. Dacă vom avea spitale luminate va fi datorită reactoarelor nucleare. Aştept ca SUA să ne facă reactoarele promise, să ne lase curentul aici”, a transmis H.D.Hartmann, la BZI LIVE.

Ce spune H.D.Hartmann despre construirea unor noi reactoare nucleare în România

Analistul politic H.D.Hartmann susține că dacă România ar avea încă două reactoare nucleare, energia necesară ar fi asigurată cu circa 40 la sută. Însă, statul român nu are interes să sprijine populația, ci doar ascultă la detaliu tot ce se transmis de la Bruxelles.

De asemenea, Statele Unite ale Americii au reușit ca statele europene să nu poată fi independente din punct de vedere energetic.

„Nu am investit în energie pentru că atunci când a intrat România în UE nu şi-a dat seama că domeniile de partajare a suveranităţii (economice, militare, teritoriale, culturale) erau minimale. Între timp, birocraţia nelegitimă de la Bruxelles şi-a asumat ani la rând noi domenii de suveranitate. Acum sunt două Guverne, cei votaţi de popor şi la Bruxelles s-a creat în oglindă încă unul. Deciziile care le ia Bruxelles se transformă la nivel local împotriva voinţei popoarelor în legi. Deciziile se cheamă directive. Reamintesc că Stalin şi Hitler conduceau prin directive. UE şi CE dau directive şi statele membre le transformă în legi. Noi nu i-am votat pe ăia, ei dau directivele, noi dăm legile şi le respectăm. În numele diverselor interese ilegale de la Bruxelles ni s-a spus să închidem cele 4 reactoare. Aveam 2 în construcţie, au fost blocate, a distrus contractul legal. Acum e preluat de americani şi nu s-a făcut nimic de 4 ani. Reactoarele 3 şi 4 ne-ar fi dat aproape 40 la sută din energia necesară. În timp ce Germania lua gaz ieftin şi îşi construia hegemonia, şi când a fost un reprezentant român să medieze o relaţie cu Putin, i s-a făcut dosar penal pentru că a vrut să cumpere gaz ieftin. O relaţie cu Putin se construieşte în ani. Germania cumpăra la preţ redus de la ruşi şi ne impunea nouă să nu cumpărăm. Hegemonia s-a bazat doar pe gaz rusesc. Noi când am încercat ni s-au închis minele de cărbune. Acum 10 ani veneau americanii să ne spună că ne dau gaz. Acum îi plătim pe americani să vină să ne ia gazul nostru din Marea Neagră. Am plătit acum 6 luni un miliard. Americanii nu au scos un metru cub, dar au făcut bani. A fost o politică conştientă prin care statele europene să nu fie independente energetic sau să aibă resurse să o producă. UE ne-a dat în cap. Aceeaşi metodă a folosit-o şi în Ungaria”, a mai adăugat analistul politic H.D.Hartmann.

H.D.Hartmann: „Vor să vândă tot, până și sarea”

Jurnalistul H.D.Hartmann susține că premierul României, Nicolae Ciucă, vrea să vândă sarea, pentru că este o afacere profitabilă.

„Când aţi văzut că a dispărut ceva, trebuie să vedeţi efectul. Au dispărut brutarii, pe motiv că nu ar fi fost situația sanitară. Chestia cu industria nucleară este un război absolut. Acum sunt la conducere americanii şi aşteptam să vină ei să ne pună în funcţiunea reactoarele 3 şi 4. Acum sunt mini reactoarele private şi Iohannis le-a aprobat. Designul acestora a fost desfiinţat de autoritatea din SUA. De ce aduce România mini reactoare când noi avem 4? Pentru că nu erau privatizate. Acum vor să vândă sarea. Este un scandal imens în Bucureşti. De cinci ani se chinuie să bage o lege să privatizeze apele minerale. Este unul dintre cele monopoluri de stat, sarea. Vrea să vândă sarea pentru că Ucraina a pierdut-o. Minele de sare au fost ocupate. Preţul de producţie este 150 euro şi noi îl vindea în Ucraina sau Asia cu 300. E afacere”, a conchis analistul politic.

Energia electrică necesară României ar putea fi acoperită în proporție de 40 la sută dacă la Cernavodă s-ar mai construi două rectoare nucleare, susține H.D.Hartmann.

Comentarii
  • SMR (Small Modular Reactor, sau NuScale) este un minireactor nuclear care abia a trecut testele de certificare, si pe care SUA ne preseaza sa-l cumparam. De ce nu-l fac la ei, daca este asa bun? Pentru ca este un esec tehnico-economic. IEEFA (Institute for Energy Economics and Financial Analysis), evalueaza SMR ca fiind : „too late, too expensive, too risky and too uncertain” – data evaluarii este 17 februarie 2022.
    Daca aveti dubii, cautati pe ieefa.org. Gasiti grafice, cifre, date tehnice.

Adauga un comentariu