National

Consultari la Cotroceni: UDMR propune un Guvern tehnocrat si alegeri inainte de termen

Publicat: 05 nov. 2015
1

Presedintele UMDR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, dupa consultarile cu presedintele Klaus Iohannis, ca Uniunea propune instalarea rapida a unui Guvern tehnocrat, care sa treaca bugetul pentru 2016 si sa modifice legea, in vederea unor alegeri generale inainte de termen, comasate cu localele.

„Noi credem ca cel putin pana la sfarsitul lunii noiembrie, dar, daca se poate si mai repede, trebuie sa avem un nou guvern si acest guvern conduce tara pana la alegeri si noi propunem declansarea alegerilor anticipate daca se poate gasi o solutie constitutionala si legala pentru a declansa alegeri anticipate, deci alegeri inainte de termen. Un guvern tehnocrat, condus de un om care are libertatea de a-si alege ministrii. Nu trebuie sa fie politicieni, dar nu putem exclude nici politicienii din Guvern. (…) Cu mandat foarte clar”, a spus Kelemen Hunor.

Citeste si UDMR ar putea contesta la CCR legea votului prin corespondenta

Liderul UDMR a precizat ca acest mandat ar presupune adoptarea legii bugetului de stat pe anul 2016 si operarea unor modificari legislative pentru devansarea alegerilor parlamentare, care ar trebui sa aiba loc in toamna anului viitor, in asa fel incat sa fie organizate odata cu alegerile locale din primavara.

„Nu este usor, fiindca cadrul legislativ in acest moment nu permite alegeri anticipate sau alegeri inainte de 24 iulie, cand intra in vigoare legea votata anul trecut, legea alegerilor parlamentare. Aceasta lege nu prevede o perioada mai scurta de 90 de zile pentru pregatirea alegerilor si este motivul pentru care noi spunem ca se poate modifica legea alegerilor parlamentare, in sensul de a introduce o prevedere. In 60 de zile, 40 de zile, pot fi organizate alegerile”, a explicat presedintele UDMR.

Citeste si Kelemen Hunor: Scopul UDMR e sa RECUPERAM PAMANTUL NATAL!

Acesta a subliniat necesitatea organizarii alegerilor locale concomitent cu cele parlamentare. „Credem ca este nevoie o agenda foarte clara pentru cel putin sase luni de zile si cateva obiective extrem de clare, fiindca avem obligatia de a asculta ce spune societatea si avem obligatia de a gasi solutii politice”, a mai spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a adaugat ca nu considera ca, in acest moment, un Guvern de uniune nationala, din care sa faca parte toate partidele parlamentare, „ar fi un raspuns corect si cinstit la toate problemele care s-au acumulat”.

Citeste si Tanczos Barna (UDMR): Nu putem transforma Romania in gradina zoologica a Europei
Comentarii
Adauga un comentariu