Actualitate

Consulul onorific din Madagascar: Extradarea lui Radu Mazare se poate face usor

Publicat: 09 mai 2019
1

Consulul onorific al Madagascarului in Romania, Serge Rameau, a declarat ca extradarea lui Radu Mazare in Romania poate fi rezolvata usor, daca autoritatile de la Bucuresti vor dori acest lucru, pentru ca in tara sa noul presedinte este ferm impotriva coruptiei. 

Incep demersurile pentru extradarea lui Radu Mazare

„Daca Radu Mazare este arestat in Madagascar, ar putea fi o chestiune gestionata de Politie. Am intrebat Ministerul de Externe, Ministerul Justitiei si presa din tara mea, dar nu am primit o confirmare pana acum”, a declarat Serge Rameau. „Oficial, nu am nicio notificare din Madagascar privind arestarea lui Radu Mazare”, a spus diplomatul. Acesta a mentionat ca a trimis, imediat dupa condamnarea definitiva a lui Mazare, o informare in Madagascar despre alerta pe care Interpolul o emisese pe numele acestuia, insa nu a primit niciun raspuns nici la vremea respectiva.

„Trebuie sa va spun ca in Madagascar am avut alegeri prezidentiale, iar noul presedinte, Andry Rajoelina ( a fost instalat in ianuarie 2019 – n.r), este foarte ferm in eradicarea coruptiei in tara”, a precizat Serge Rameau. „Mai multe persoane importante au fost arestate pentru fapte de coruptie, asadar, daca dl. Mazare este in arest si daca Romania face pasi concreti pentru extradare, sunt convins ca vom gasi usor solutia legala”, a aratat consulul onorific malgas. 

Adauga un comentariu