Magazin

Consumi alcool cu energizant? Atunci trebuie sa citesti asta

Publicat: 14 sept. 2013
1

Cei care consuma alcool in combinatie cu bauturi energizante ar putea sa se expuna intr-o masura mult mai mare afectiunilor decat s-a crezut pana acum.

Profesorul Peter Miller, care preda psihologia la Universitatea Deakin din Australia, sustine ca studiile referitoare la efectul combinarii alcoolului cu energizantele au fost in cea mai mare parte finantate de Red Bull, potrivit dailymail.co.uk.

Patru din cinci astfel de studii au fost realizate de cercetatori care au fost sponsorizati de producatorii respectivei bauturi energizante, a afirmat Miller.

Desi studiile au aratat ca „nu trebuie sa ne facem griji in privinta riscurilor”, acestea nu au analizat decat consecintele unui consum minim de alcool combinat cu energizant, sustine profesorul. „Nu reflecta realitatea”, spune Miller, el fiind de parere ca majoritatea celor care combina alcoolul cu energizantul consuma respectivul cocktail in cantitati mari.

„Este grav ca publicul are incredere in rezultatele acestor studii. Organizatorii conferintelor ar trebui sa le solicite cercetatorilor sa declare daca au primit fonduri de la cei care produc aceste bauturi pentru studii sau daca au fost sprijiniti financiar de producatorii energizantelor pentru a participa la intalniri sau conferinte”, a declarat profesorul Miller.

Studiile referitoare la comportamentul celor care consuma alcool in combinatie cu energizant au aratat ca respectivele persoane consuma mai mult alcool decat altele, sunt mai predispuse la un comportament agresiv, se ranesc mai des si sunt tentate mai mult sa se urce baute la volan.

Trei studenti din patru din Europa sau din Statele Unite consuma alcool in combinatie cu energizant.

sursa:stirileprotv.ro
Comentarii
  • Pacat ca multi nu stiu… dar energizantele ucid, iar altii se imbogatesc pe spinarea altora. Pacat ca nu se da la stiri dar sunt oameni morti din cauza ca au ajuns sa bea 2 litri de energizant pe zi, sau de la cafea cu energizant, sau unu o baut la 24 de ani wisky cu energizant si o murit inainte de nunta.

Adauga un comentariu