Magazin

Consumi vin rosu in mod frecvent? Trebuie sa citesti asta

Publicat: 30 dec. 2014
1

In decursul anilor, iubitorii de vinuri si cercetatorii au sustinut ca vinul rosu reprezinta calea spre o viata mai lunga, protejeaza inima si are efecte anti-diabetice si anti-cancerigene.

Un nou studiu arata ca resveratrolul, un ingredient din vinul rosu, activeaza un adevarat scut impotriva stresului pentru celulele umane si contribuie la prelungirea vietii si protectia impotriva bolilor.

Citeste si Iti place PIFTIA? Trebuie sa citesti asta

Potrivit nature.com, savantii au fost „blocati” pana acum de asa-numitul „Paradox Francez”, care se refera la faptul ca Franta inregistreaza o rata relativ scazuta de mortalitate din cauza bolilor de inima, in ciuda numarului mare de cetateni care fumeaza si consuma alimente foarte sarate. Analizand acest paradox, multi medici au sugerat ca un consum moderat de vin rosu ne poate proteja de bolile cardiovasculare.

Citeste si Folosesti tigara electronica? Trebuie sa citesti asta

Resveratrolul reprezinta un compus polifenolic regasit in vinul rosu, struguri, alune, boabele de cacao etc. Acesta este produs de plante ca raspuns la stres, protejand inclusiv contra infectiilor si radiatiilor ultraviolete. Studiile asupra resveratrolului realizate la inceputul anilor 2000 sugerau ca acesta activeaza SIRT1, o gena a longevitatii.

Comentarii
Adauga un comentariu