News Flash:

Consumul de floricele de porumb previne cancerul si maladiile cardiace

20 August 2009
851 Vizualizari | 0 Comentarii
Consumul de floricele de porumb previne cancerul si maladiile cardiace
Traditionalele floricele de porumb, servite in holurile cinematografelor din lumea intreaga, contin surprinzator de mari cantitati de polifenoli, antioxidanti prezenti, de altfel, si in fructe si legume, potrivit unui studiu american, informeaza independent.co.uk. Testele efectuate au demonstrat ca polifenolii reprezinta 2,5% din greutatea floricelelor de porumb, un nivel mai mare decat cel existent in multe alte tipuri de produse alimentare obtinute din cereale. Prin comparatie, nivelul de polifenoli din cerealele servite la micul dejun este de 0,03 - 0,5% din greutatea acestora. Polifenolii, existenti si in fructe, legume, ciocolata, vin, cafea si ceai, au efecte benefice asupra inimii si reduc riscul de aparitie a cancerului. Acest studiu vine in sprijinul teoriei potrivit careia polifenolii din cerealele integrale, nu continutul lor de fibre, face ca aceste alimente sa fie sanatoase. Cercetatorii de la Universitatea Scanton din Pennsylvania au analizat mai multe tipuri de cereale si gustari. Ei au descoperit ca floricelele de porumb contin concentratii de antioxidanti, per gram, similare celor din fructe si legume.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3558 (s) | 22 queries | Mysql time :0.229562 (s)