Magazin

Consumul de rosii poate creste fertilitatea masculina

Publicat: 12 mai 2014
1

Consumul de rosii ar putea creste productia de sperma cu pana la 70%, datorita licopenului, o substanta nutritiva responsabila pentru culoarea rosie a acestor legume.

Un grup de sprijin al persoanelor infertile va incepe un studiu cu durata de un an, pentru a vedea daca suplimentele alimentare zilnice cu licopen administrate barbatilor vor putea stimula fertilitatea acestora, conform Mediafax.

Citeste si: 5 alimente care omoara natural celulele canceroase din corp

„In general, se considera ca infertilitatea este o problema feminina, deoarece femeile sunt cele care nasc, dar, in jumatate dintre cazuri, este vorba despre probleme legate de calitatea si functionarea spermatozoizilor”, a declarat Karen Veness, purtatoare de cuvant a asociatiei Britain’s Infertility Network.

Totodata, un raport publicat de Cleveland Clinic din Ohio, care a trecut in revista 12 studii efectuate de diferite grupuri de specialisti din lume, a aratat ca licopenul din rosii poate creste numarul spermatozoizilor si le imbunatateste viteza, reducand in acelasi timp numarul celor anormali.

Citeste si: Cum arata pranzul copiilor, in 13 tari diferite

Ashok Agarwal, directorul Centrului pentru medicina reproductiva de la Cleveland Clinic, care a coordonat noul studiu, a spus ca licopenul are efecte benefice pentru sistemul de reproducere masculin.

Alte cercetari au aratat ca aceasta substanta poate preveni afectiunile prostatei, glanda care produce sperma, si poate incetini sau chiar stopa evolutia cancerului de prostata.

Citeste si: Tu stii cate boli vindeca OTETUL DE MERE?

Oamenii de stiinta din echipa lui Ashok Agarwal au inceput deja, in cadrul unor teste clinice, sa administreze suplimente cu licopen barbatilor care sufera de infertilitate fara o cauza aparenta si vor anunta rezultatele lor anul viitor.

Tags:
Adauga un comentariu