Diete si regimuri

Consumul de sucuri dietetice nu te vor ajuta sa slabesti

Publicat: 17 mai 2019
25

Un studiu efectuat la Centru de Obezitate Pediatrica din Statele Unite ale Americii, a aratat ca adolescentii si copiii care au consumat bauturi carbogazoase dietetice au inregstrat un consum ridicat de calorii. Dr. Allison Sylvetsky, medicul care a condus studiul la Universitatea George Washington privind bauturile dietetice, a studiat ani la rand consumul acestor bauturi pentru a afla care este adevaratul raport de calorii pe care il aduc organismului nostru.  

Studiile din trecut au aratat bauturile dietetice te pot ajuta sa pierzi din greutate, iar incepand cu anul 1992 si pana in 2012, constatarile au aratat ca popularitatea acestor sucuri a crescut cu 200%, mai ales in randul adolescentilor, noteaza perfecte.ro. Cu toate acestea, in ciuda popularitatii, oamenii de stiinta au aprofundat studiul acestor bauturi incepand cu anul 2017, iar rezultatul a fost unul diferit fata de ce se stia pana acum.  

Bauturile dietetice nu reduc aportul de calorii din organism! Aproximativ 7.000 de adolescenti au luat parte la un studiu national privind analiza acestor sucuri, in cadrul examenului de sanatate si nutritie din 2011 pana in 2016. Pe o perioada de 24 de ore, tinerii au consumat sucuri impachetate cu indulcitori sau zaharuri cu calorii scazute, urmand ca apoi sa le fie recoltate anumite probe. Acestia au descoperit ca raportul caloriilor pe care le-au consumat au fost aproape duble spre deosebire de oamenii care au consumat apa. 

Consumatori bauturi carbogazoase dietetice: 312 calorii/zi 

Consunatori de apa: 196 calorii/zi

Cresterea in greutate poate fi fatala! 

Rezultatele acestor studii sunt extrem de importante, deoarece aproape unul din trei copii din Statele Unite ale Americii este supraponderal, iar Romania se indreapta ingrijorator spre acelasi rezultat. D.L.
 

Adauga un comentariu