News Flash:

Contabilitatea DADJ "sufla acum si iaurt"

14 Septembrie 1999
639 Vizualizari | 0 Comentarii
•Aceasta a refuzat inregistrarea unei facturi de 10 milioane lei, reprezentind reparatiile la autotuturismul Espero •Soferul Dorel Lucaci s-a "jucat" cu bonurile de benzina

Potrivit notei de constatare intocmite de revizorii Controlului Financiar de Gestiune, pentru autoturismul Espero din dotarea Directiei de Administrare a Drumurilor Judetene "au fost executate reparatii si au fost cumparate piese, lubrefinati si accesorii in valoare totala de 179,6 milioane lei, prin agentul privat International Complex Service".
In evidenta contabila a DADJ, pentru acest autoturism, au fost inregistrate cheltuieli, aferente ultimelor 18 luni, de 436,6 milioane lei.
Ultima factura a societatii International Complex Service, datata 28 iunie, in valoare de aproximativ 10 milioane lei, nu a mai fost onorata de contabilitatea DADJ. Precizam ca, verificarile CFG au fost demarate la inceputul lunii iunie, cind au fost sistate brusc toate plimbarile "personelor din afara DADJ" - in special ale consilierilor judeteni - deconturi si alte cheltuieli. In prezent, serviciul financiar-contabil al DADJ a refuzat inregistrarea acestei facturi fiscale pe motiv ca "reparatiile de 404.000 lei si achizitionarea pieselor de 9,1 milioane lei la autoturismul Espero nu au fost comandate de unitate. Piesele nu au fost receptionate in magazia DADJ". In alta ordine de idei, ieri CFG a primit din partea Sucursalei Peco Iasi ultima transa a situatiei bonurilor de benzina, folosite in perioada ianuarie-august 1998 de soferul Dorel Lucaci pentru alimentarea autoturismului Espero. Astfel, pe 28 februare 1998 Dorel Lucaci a alimentat 168 litri benzina din care 133 cu bonuri de valoare si 30 litri din depozitul SUT. In aceea zi, autoturismul Espero a figurat cu 337 km parcursi. Precizam ca, rezervorul autoturismului are o capacitate de 50 litri si un consum la suta de kilometri de 11,5 litri benzina. In alta zi, pe 30 martie, Dorel Lucaci a alimentat 156 litri benzina, din care 91 litri cu bonuri de benzina si 65 litri din depozitul SUT. Pe 4 aprilie a alimentat 132 litri, dintre care 102 litri cu ajutorul bonurilor de benzina si 30 litri de la SUT. Citeva zile mai tirziu, pe 11 aprilie face un "plin" de 324 litri, din care 284 litri cu bonuri de valoare si 40 litri de la depozitul SUT. Suma totala a acestei cantitati de combustibil a fost, numai in aceasta zi, de 1,2 milioane lei. In general, soferul Dorel Lucaci nu alimenta mai putin de 150 litri, intr-o zi.
Potrivit opiniei specialistilor, bonurile de valoare erau valorificate la statiile Peco contra unei sume de bani, ceea ce va genera o extindere a anchetei de catre politia economica si la salariatii Peco, care au facut comert cu bonurile de benzina. Reamintim ca, soferii de la DADJ au beneficiat de 6.125 bonuri de benzina, in valoare de 50.000 lei fiecare.
Marcela DONCIU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1319 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013042 (s)