Economic Local

Continua problemele in furnizarea apei din cauza turbiditatii din sursa Timisesti

Publicat: 26 iul. 2018
1

Principala sursa de apa potabila care alimenteaza municipiul Iasi continua sa inregistreze probleme din cauza precipitatiilor consistente, înregistrate în ultimele ore în bazinul hidrografic al râului Ozana. Acest lucru a determinat antrenarea masiva de aluviuni si infiltrarea acestora în drenul nou al sursei Timisesti, ce au condus la o crestere a turbiditatii cu mult peste limita admisa.

Citeste si: Bilantul activitatilor desfasurate la nivelul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi in anul 2017 – FOTO

În aceste conditii, pâna la revenirea la normal a valorilor de turbiditate, ApaVital se afla în situatia de a furniza apa în functie de rezervele de apa acumulate în rezervoare si, treptat, de a întrerupe furnizarea apei catre utilizatorii din localitatile Iugani, Nisiporesti, Mogosesti-Siret, Rachiteni, Strunga, Târgu Frumos, Bals, Costesti, Razboieni, Ion Neculce, Baltati, Sârca, Letcani si Valea Lupului. Totodata, incepând cu ora 19:00, în orasul Iasi se va distribui apa în regim de avarie, cu presiune scazuta.

Citeste si: Moloz si gunoaie aruncate in cantitati mari pe spatiile verzi din Iasi

Pe de alta parte, pentru igienizarea rezervorului de apa Bulbucani, de 200 mc capacitate, vineri, 27 iulie, în intervalul orar estimat 08:00 – 18:00, furnizarea apei potabile va fi întrerupta catre utilizatorii din localitatea Bulbucani, comuna Gropnita.

Citeste si: Fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii agricole

"În vederea evitarii eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, ApaVital Iasi recomanda utilizatorilor afectati sa-si creeze rezerve de apa potabila pentru perioada de întrerupere. Pentru informatii suplimentare sau alte sesizari, utilizatorii pot suna la numarul de telefon 0232.969", au precizat oficialii ApaVital Iasi.

 

Adauga un comentariu