Local

Continuă scandalul cu senatoarea Diana Șoșoacă, la Iași! Poliția nu îngenunchează în fața parlamentarului după dedicațiile făcute lui Raed Arafat! GALERIE FOTO/VIDEO (EXCLUSIV)

Publicat: 13 mai 2022
TEXT ALTERNATIV FOTO: Senatoarea de Iași Diana Iovanovici Șoșoacă, la o petrecere
Polițiștii ieșeni au contestat decizia judecătorilor în procesul cu senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă

Polițiștii continuă la Iași scandalul cu senatoarea Diana Șoșoacă. Reprezentanții IPJ au contestat decizia magistraților din cadrul Judecătoriei în dosarul cu parlamentarul de Iași. La prima instanță, Șoșoacă a obținut anularea procesului-verbal prin care a fost sancționată, după ce a participat la o petrecere, în Iași

Polițiștii continuă la Iași scandalul cu senatoarea Diana Șoșoacă. Astfel, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) au contestat decizia magistraților din cadrul Judecătoriei în dosarul cu parlamentarul de Iași. Amintim că, la prima instanță, Șoșoacă a obținut anularea procesului-verbal prin care a fost sancționată, după ce a participat la o petrecere, în Iași.

„Instanța admite plângerea formulată de petenta Diana Iovanovici Șoșoacă, în contradictoriu cu intimat Inspectoratul de Poliție Județean Iași. Dispune înlocuirea sancţiunii aplicate – amenda – cu sancţiunea avertismentului”, au precizat magistrații ieșeni.

Ulterior, polițiștii ieșeni au contestat hotărârea, iar dosarul urmează să fie analizat de instanța superioară.

Continuă scandalul cu senatoarea Diana Șoșoacă, la Iași

Litigiul dintre avocata și senatoarea Diana Șoșoacă și IPJ Iași a început pe 20 aprilie 2021. Șoșoacă le-a cerut magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să anuleze un proces-verbal întocmit pe 6 februarie 2021, prin care a fost sancționată de oamenii legii. Diana Șoșoacă a cerut și să se constate că mențiunile au fost făcute de agent cu încălcarea dispozițiilor legale, exces de putere și abuz de drept, cheltuieli de judecată, precum și, în subsidiar, înlocuirea amenzii cu un avertisment.

„Mi s-a comunicat prin Poștă o amendă de 1.000 de lei. Niciun organ de ordine nu m-a contactat vreodată să discute cu mine, nici pe 6 februarie 2021, nici pe 5 februarie 2021, în intervalul orar 21:00 -22:00, nu a venit nimeni la Restaurantul «La Palia», unde aceștia susțin că am fost pentru serbarea zilei de naștere a soțului meu. Mă întreb retoric: cum au constatat acești agenți faptele descrise?! În niciunul dintre actele invocate că le-aș fi încălcat nu menționează că nu am dreptul să cânt. Eu am o adeverință medicală, întrucât sunt exceptată de la purtatul măștii de protecție, având afecțiuni care sunt atestate medical și care mă scutesc de această obligație”, a subliniat senatoarea.

De unde a izbucnit scandalul cu senatoarea de Iași

În plus, senatoarea de Iași a spus că avea nevoie de aer.

„În timpul cântatului, plămânii au nevoie de aer! Se realizează un efort fizic care nu îți permite purtatul măștii. Potrivit Ordinului nr. 874/81/2020, sunt exceptate de la purtatul măștii persoanele care fac efort fizic. În ce privește distanțarea fizică, nu se mai putea aplica, având în vedere că Iașul era în scenariul verde, iar localurile puteau funcționa cu 50 la sută din capacitate ocupată. Noi suntem câțiva prieteni care ne întâlnim tot timpul, niciunul dintre noi nu s-a îmbolnăvit vreodată, iar SARS-CoV-2 este un virus care are procentaj de vindecare de 99,77 la sută, conform datelor oficiale”, a adăugat Șoșoacă.

Avocata a mai spus că, în mod legal, pandemia de COVID-19 nu a fost declarată pe teritoriul României. De altfel, la începutul lunii februarie 2021, senatoarea a postat un film pe o rețea de socializare, în cadrul căruia se vedea cum aceasta cântă și dă dedicații într-un restaurant. Potrivit acesteia, a fost vorba despre Restaurantul „La Palia”, din Iași, unde i-ar fi dat dedicații lui Raed Arafat. Acum, polițiștii continuă la Iași scandalul cu senatoarea Diana Șoșoacă.
Comentarii
 • Absolut tot ce spune senatoarea referitor la plandemie si abuzurile ei este veridic si sustenabil juridic. Restul e can-can.

 • Cand am văzut-o pe femeia asta la început, am zis ca are probleme cu capul. Însă ulterior si in prezent constat ca spune doar adevărul. Ea chiar spune lucrurilor pe nume, spune realitatea și totodată dă dovadă de un nationalism foarte mare, își iubește țara si se zbate pt ea. În același timp, dacă nu uităm la actuala clasă politica, nu au făcut decât sa ne vândă țara, sa sufle undeva doar străinilor si intereselor străine, externe. Stau bine si ma gândesc, doar pt atitudinea ei naționalistă si pt țara o voi vota si susține pe Diana Șoșoacă ori de câte ori voi putea. Chiar dacă nu are șanse. Dar intr o țară care ar trebui sa se trezească odată din prostie, femeia asta ar trebui sa aibă șanse mari. Cat despre amenda aplicată de poliție, ăștia deja sunt penibili! Si au găsit si ei de treabă de acum. Mai bine ar prinde hoții si tâlharii de pe străzi, traficanții de droguri și proxenetii locali.

 • Scroafa proastă,crede că se poate sustrage legii,o semidoctă cu pretenții de intelectuală!!!!
  Siktir ei și inculților care au votat această anomalie genetică!!!

 • Ba astia cu nationalismul, luati mai bine si ginditi-va un pic cine din afara le sustine pe astea ca ea sau sparanghelina. Hai, poate va duce un pic capul! Incepe cu ru si se termina cu ia.

 • NU MAI MANCA SCROFELEA SI VEI PUTEA RESPIRA ! DE CAND BÂNTUI PRIN SENAT TI-AI FACUT O GUŞĂ CÂT CASA POPORULUI !
  IA CU SALATA FARA PAINE SI UNT ! CAT DE CURAND NU VEI MAI PUTEA INTRA PE USILE DE LA SENAT ! CÂT MAI MĄNÂNCI ?!

 • Scroafa urlatoare n-are nicio vina,adevaratii vinovati sant handicapatii care au votat-o si se uita-n gura ei!

 • Sosoaca are dreptate in multe privinte dar voi va meritati soarta, apreciati doar asa zisii politicieni, mincinosi, perversi, corupti care nu fac nimic pentru Iasi sau Romania. Sosoaca este cea care da cu batul in balta, este directa, spune lucrurilor pe nume, ca Primar al Iasului ar trebui votata daca si-ar depune candidatura iar spanzura pe toti coruptii din administratia locala si nu numai

 • Si cam ce a facut sosoaca ta ptr aceasta tara decat sa raga ca o vaca? NIMIC din functia pe care o are ar trebui sa initieze legi,scoate capul dintre urechi,daca poti,si te informeaza mai atent nu te du pe fenta!

 • Vita asta de Sosoaca , nu mai are sustinere in parlament…Toti o ocolesc , pentru ca se vede ca „fura curent ” Si atunci , ca sa -si asigure un loc in Parlament ,pur si simplu „ataca ” paturile subtiri ale societatii , cu mesaje populiste , care au priza la o anumita categorie de oameni ,si care cu siguranta o s-o voteze ! Si iar intra panarama in Parlament ! Ca de facut….clar ca nu va face nimic pentru ca pur si simplu NU POATE !

 • Un absolvent de Drept este un om Educat si are un comportament civilizat. Din pacate Sosoaca nu are un asemenea comportament. Dansa are un discurs de la periferia societatii, motiv pentru care rog ca Parlamentul Romaniei sa dispuna masuri. Nici un Parlamentar nu are dreptul sa fie Arogant si sa se expuna cu idei diferite de cele care au facut posibil accedera sa in aceasta Institutie.

 • O VOI SUSTINE TOTDEAUNA PE SOSOACA , SPER SA -SI DEPUNA CANDIDATURA LA PRIMARIA IASI SA FACA CURATENIE IN ADMINISTRATIA LOCALA UNDE AVEM NUMAI AFACERI SI MIZERII MAFIOTICE , PUSCARIASI. O SUSTIN PE SOSOACA SI VOI POATE.. INTR-O ZI O SA VA TREZITI

 • Tu esti o cauza pierduta pacat ca consumi din resursele pamantului necesare oamenilor intregi la minte,somn usor in somnul pe care l ai

Adauga un comentariu