News Flash:

Continua selectia proiectelor pentru protectia naturii

25 Februarie 2008
775 Vizualizari | 0 Comentarii
• Autoritatea de Management din cadrul Programului Operational Sectorial (POS) Mediu a anuntat ca termenul pentru finalizarea selectiei proiectelor pe Axa Prioritara 4 - Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protectia naturii, se prelungeste pana la data de 31 martie 2008

Autoritatea de Management din cadrul Programului Operational Sectorial (POS) Mediu a anuntat ca termenul pentru finalizarea selectiei proiectelor pe Axa Prioritara 4 - Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protectia naturii, se prelungeste pana la data de 31 martie 2008. Aceasta modificare se datoreaza numarului mare de clarificari necesare pe parcursul procesului de evaluare a proiectelor depuse pana pe data de 15 decembrie 2007. Cei care au depus deja un proiect trebuie sa stie ca principalele activitati eligibile sunt elaborarea sau revizuirea planurilor, strategiilor si a schemelor de management al ariilor naturale protejate si alte activitati conexe.

De asemenea, pot fi eligibile investitiile in infrastructura pentru uz public orientata spre protectia si gestionarea mediului in ariile protejate, activitatile privind mentinerea si imbunatatirea starii de conservare favorabila a habitatelor in ariile naturale protejate, activitatile privind mentinerea si imbunatatirea starii de conservare favorabila a speciilor, cele de consultare, constientizare si informare si de instruire si crestere a capacitatii institutionale de gestionare a retelei de arii naturale protejate. Pentru mai multe informatii privind procedura de selectie, precum si viitoarele sesiuni de selectie, cei interesati pot apela Organismul Intermediar pentru POS Mediu din Bacau, care gestioneaza zona de nord-est, respectiv judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui, la adresa B-dul Ionita Sandu Sturza, nr.78, le telefon 0234/206.116 sau la adresa de e-mail instrumente, structurale•arpmbc.ro. Reprezentantii Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile estimeaza ca procesul de selectie se va finaliza pana la sfarsitul lunii martie, astfel ca toti solicitantii vor fi informati in scris asupra rezultatelor selectiei de proiecte. Pentru perioada 2007-2013, fondurile alocate pentru finantarea proiectelor din Axa Prioritara 4 a POS Mediu se ridica la aproximativ 215 milioane Euro, din care aproximativ 172 milioane Euro reprezinta finantare din Fondul European de Dezvoltare Regionala si 43 milioane Euro cofinantare de la bugetul de stat. Pentru anul 2008, fondurile alocate pentru acest program ajung la peste 20 milioane Euro, din care peste 16 milioane reprezinta contributia Uniunii Europene.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 22 queries | Mysql time :0.015167 (s)