Local

Contorizarea individuala, implementata la sute de apartamente din Iasi

Publicat: 26 oct. 2016
1
Un numar de aproximativ 450 de apartamente din municipiul Iasi au fost incluse in proiectul de contorizare individuala a energiei termice. Dintre acestea, 180 de apartamente sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare, iar restul sunt dotate cu centrale individuale de apartament. Prima lucrare finalizata este in zona Cantemir, in apropiere de „Piramida lui Dubet” si sunt în curs de executie lucrari la celelalte blocuri.

Concret, proiectul este implementat la 14 scari de bloc de pe raza orasului, fiind vorba despre un parteneriat intre municipalitatea ieseana si operatorul de termoficare al orasului, Veolia Energie Iasi, existand doua modele de contorizare: unul cu contor individual la usa si modul de apartament, iar altul cu contoare individuale pentru fiecare apartament.

„Contorizarea individuala cu distributia pe orizontala vine la pachet cu mari avantaje, precum instalarea unui contor individual la usa: utilizatorul sa nu mai depinda de vecinii rau-platnici, pornirea sau oprirea caldurii atunci când clientul doreste, înlocuirea conductelor de apa calda si caldura din bloc si din apartamente cu instalatii noi pe casa scarii. De asemenea, consumatorii vor scapa de orice risc de explozie, asfixiere sau scurgere de gaz, vor avea apa calda non-stop, la temperatura dorita la robinet, iar reglarea temperaturii din fiecare camera se face în functie de confortul de care este nevoie”, au explicat reprezentantii municipalitatii iesene.
 

Distributia pe orizontala a energiei termice ar rezolva multe probleme ale sistemului centralizat de incalzire, deoarece vor fi montate instalatii noi si nu vor mai fi folosite cele vechi, care nu au fost înlocuite niciodata. De asemenea, deconectarea individuala a rau-platnicilor va fi posibila fara a-i afecta pe ceilalti consumatori de pe scara. Aceasta modalitate de calcul a consumurilor ar reduce si costul facturilor, pentru ca pierderile de pe retea nu vor mai fi trecute in notele de plata trimise catre consumatori, iar economiile facute de locatari se vor reflecta in mod direct in facturi, deoarece fiecare va plati exact cat consuma.
Comentarii
Adauga un comentariu