Local

Contorizarea individuala se poate realiza doar cu un anumit tip de apometre

Publicat: 26 nov. 2015
1

În avizele emise de operatorul de apacanalizare, iesenilor li se precizeaza tipul de contor agreat de operator din întreaga arie de operare. Aceste contoare sunt de tip FLODIS, cu diametrul nominal de 15 mm, clasa de precizie C, echipate pentru citire la distanta cu echipament tip Cyble Everblu, întrucât doar acestea sunt compatibile cu softul detinut si cu terminalele portabile cu citire de la distanta a contoarelor. În aceste conditii, li se recomanda celor care doresc încheierea de contracte individuale în condominii, sa achizitioneze doar contoare de tipul mentionat, pre-echipate pentru citire la distanta, acestea fiind singurele agreate de ApaVital.

Pe baza contractelor individuale, ApaVital va emite facturi individuale, astfel ca nu mai exista riscul ca toti cei care îsi achita datoriile sa stea cu teama de fi debransati de la sistemul public de alimentare cu apa din cauza vecinilor rau-platnici. „Tinem sa va informam ca în facturile individuale se va lua în calcul si se va repartiza în mod egal, pe fiecare apartament, diferenta dintre consumul înregistrat de contorul de bransament si suma consumurilor individuale”, au explicat reprezentantii ApaVital Iasi.

Contractul de furnizare a serviciului încheiat cu utilizatorul colectiv se poate rezilia numai cu acordul scris al tuturor proprietarilor, exprimat prin hotarârea adunarii generale a asociatiei de proprietari, luata cu unanimitate de voturi si dupa achitarea la zi a tuturor debitelor datorate catre operator. De asemenea, in condominiile în care apa calda este distribuita în sistem vertical, utilizatorii trebuie sa mai asigure, pe cheltuiala lor, montarea de contoare de apa cu citire la distanta în toate locurile de consum. Totodata, contorul de apa aferent proprietatii individuale se întretine si verifica metrologic pe cheltuiala utilizatorului.

Comentarii
  • ne puteti da si numele celui care le face sau le importa ? suntem curiosi este deputat , senator magistrat sau ce funtie asa mare are de fac legi dupa nevoile lui [ lor] .

  • Hai sa fim seriosi cu indicarea tipului de contor agreat de operatorul de apa si canalizare APAVITAL din întreaga sa arie de operare.
    Atat timp cat poarta indicatia CE, este electronic cu citire de la distanta, are clasa C de precizie si diametrul nominal de 15 mm si debit nominal Qn -1,5 mc/h poate fi cumparat orice contor.
    Sunt contoare mult mai bune si fiabile decat acest flodis agreat de ApaVital.
    Credeti ca un contor Kamstrup (de apartament) cu ultrasunete este mai slab decat Flodis-ul, hai sa fim seriosi.

  • „Consiliul Judetean Iasi va aloca circa 150 mii lei pentru reluarea lucrarilor la sediul pe care-l detine in strada Vasile Alecsandri”.Alocati dracului bani pentru montat apometre la cetatenii care va voteaza.Trebuie MAREA CURATENIE!Nu mai au ce cauta toate fosilele,toate mucegaiurile in posturi care ne fac noua viata un calvar.Toti isi plimbna corul cu masini luxoase,isi trimit copii pe alte meleaguri la studii,iar plebea trebuie sa inghita neghiobiile lor.ApaVital,primarie,cons.judetean,nu credeti ca este nevoie urgenta de contorizarea apei reci la toti locatarii de la bloc?In lant ar putea disparea furturile,aproximarile,pirderi deaiurea,opririle de rauplatnici si in final disparitia unor administratori care ne sug de bani.

Adauga un comentariu