Local

Contrabandist cautat de autoritatile din Germania, prins la vama Albita

Publicat: 04 iul. 2016
1

Politisti de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au depistat si retinut un barbat cu dubla cetatenie, romana si Republica Moldova, urmarit international, pe numele caruia era emis un mandat de arestare pentru savarsirea infractiunii de contrabanda pe teritoriul Germaniei.In data de 3 iulie, in jurul orei 12:00, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra in tara, Igor D., cetatean roman si Republica Moldova, in varsta de 40 de ani, pasager intr-un microbuz cu destinatia Spania.

„La controlul de frontiera, lucratorii nostri au constatat ca pe numele barbatului era emis un mandat european de arestare, de catre autoritatile germane, pentru savarsirea infractiunii de contrabanda. Persoana in cauza a fost predata unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale a IPJ Vaslui, in vederea luarii masurilor ce se impun”, au declarat reprezentantii InspectoratuluI Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

De asemenea, politistii de frontiera au descoperit 12.560 tigarete pe care doi tineri au incercat sa le introduca ilegal in tara, ascunse in rezervoarele mijloacelor de transport pe care le conduceau. La sfarsitul saptamanii trecute, s-au prezentat pe sensul de intrare in tara, cetateanul moldovean Adrian C. si Veaceslav S., cu cetatenie romana si Republica Moldova, ambii in varsta de 29 de ani, conducand cate un un autoturism marca Volkswagen Passat, inmatriculate in Bulgaria. In baza unor informatii detinute, politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit asupra celor doua mijloace de transport si au descoperit in rezervoarele celor doua autoturisme, in scopul sustragerii de la controlul de frontiera, 12.560 tigarete diferite marci, cu timbru de acciza Republica Moldova.

Adauga un comentariu