Local

Contrabandisti ucraineni prinsi de politistii de frontiera

Publicat: 07 dec. 2015
1

@ Oamenii legii au confiscat mii de pachete de tigari de contrabanda, in valoare de peste 69.000 lei, pe care patru cetateni ucraineni incercau sa le introduca ilegal in Romania

La sfarsitul saptamanii trecute, in urma schimbului de informatii cu granicerii ucraineni, politistii de frontiera au organizat o misiune pe linia combaterii contrabandei cu tutun. Astfel, in data 05 decembrie, in jurul orei 06:00, acestia au observat in zona localitatii de frontiera Pomarla, doua autoturisme marca Audi, despre care aveau informatii ca sunt folosite la transportul tigarilor.

Oamenii legii au monitorizat cele doua autoturisme pana in momentul in care au observat ca din masina Audi A4, inmatriculata in Germania, au coborat doi barbati care s-au urcat in cealalta masina, marca Audi A6, dupa care au plecat de la fata locului. Un echipaj s-a apropiat de autoturismul abandonat, in care au observat mai multe colete cu tigari, iar un alt echipaj a procedat la urmarirea celuilalt autoturism, care a fost oprit dupa aproximativ 5 km.

In masina erau doi cetateni ucraineni si doi cu dubla cetatenie, romano-ucraineana, cu varste cuprinse intre 21 si 38 ani. In autoturismul abandonat au fost descoperite 7.610 pachete tigari marca Marvel, de provenienta Duty Free, in valoare de 69.175 lei. Tigaretele si autoturismul marca Audi A4, in valoare de 11.250 lei, au fost indisponibilizate. „Fata de cele constatate, tinerii aflati in masina Audi A6 au declarat ca nu au cunostinta despre tigarile aflate in cealalta masina Audi A4, ei avand doar rolul de a-i ajuta pe conationalii lor sa-i transporte pana la un service sa repare masina”, au declarat reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

Adauga un comentariu