News Flash:

Contracte individuale numai pentru cinci Asociatii de Proprietari

12 Ianuarie 2005
794 Vizualizari | 0 Comentarii
•Noul tip de facturare a consumurilor de agent termic nu a stimulat interesul Asociatiilor de Proprietari sa incheie conventii cu SC CET Iasi SA •Conventiile impun noi obligatii pentru consumatori, termenul limita de incheiere a acestora fiind 31 iulie 2007

Pana acum, numai cateva sute de ieseni din cinci Asociatii de Proprietari din municipiu au incheiat conventii de facturare individuala cu SC CET Iasi SA. Astfel, la inceputul lunii noiembrie 2004, unitatea furnizoare de agent termic a redactat 1.500 de conventii-cadru de facturare individuala a consumurilor de agent termic, care au fost trimise spre analiza Asociatiilor de Proprietari, urmand ca acestea sa-si dea acordul cu privire la acest tip de facturare pana la data de 30 noiembrie 2004. Dar din cele peste o mie de Asociatii de Proprietari numai cinci au fost de acord sa incheie conventiile respective: doua Asociatii din Centru Civic, una din cartierul Nicolina si locatarii Caminului Moldifca din cartierul Tatarasi. Acest tip de facturare individuala a fost propus de catre SC CET Iasi SA, in baza noii legislatii cu privire la contorizarea consumatorilor racordati la sistemele publice centralizate de alimentare cu energie termica, care au obligatia de a incheia aceste conventii pana la data de 31 iulie 2007. Acest tip de facturare a consumurilor aduce schimbari majore in modul de activitate a societatii, pe de o parte si a Asociatiilor de Proprietari, pe de alta parte. Astfel, cetatenii care vor adopta acest sistem vor plati direct furnizorului de energie termica cantitatea de caldura consumata de acestia, dupa ce in prealabil s-au efectuat citirile repartitoarelor de costuri, eliminandu-se in acest fel birocratia din prezent dintre unitate, Asociatii de Proprietari si consumatori. In paralel insa, facturarea individuala va impune obligatii mult mai dure consumatorilor, in special celor care nu-si achita datoriile catre furnizor. Astfel, in cazul intarzierilor la plata facturii dupa aplicarea penalitatilor, CET va emite doua somatii de sistare a livrarii energiei termice, iar in situatia existentei restantelor la plata facturilor pe o perioada mai mare de 3 luni, furnizorul va trece la sistarea distributiei energiei termice.
Ovidiu MUNTEANU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1424 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014944 (s)