Local

Contractele cu locatarii ale RA Termoficare se nasc moarte

Publicat: 09 iun. 1999

•Acestea vor fi aplicate doar experimental la trei scari de bloc din cadrul Administratiei de Cladiri •Regia va astepta voluntari

Consiliul Tehnic si Economic din cadrul RA Termoficare va dezbate in cursul zilei de miine noile contracte individuale care vor fi incheiate cu locatarii. Formularea acestui document va fi modificata in functie de observatiile aduse de catre cei din CTE, urmind ca ulterior acesta sa fie supus unei dezbateri publice.
Desi Contractul a fost gindit de directorul general al regiei, Romeo Mistreanu, ca o „revolutie in relatia cu consumatorii”, se pare ca acesta nu va avea efectul scontat. Pe de o parte, contractul va fi aplicat in aceasta vara numai experimental pe trei scari care fac parte din asociatii care apartin Administratiei de Cladiri. „In functie de rezultatele obtinute in urma acestui experiment, vom extinde aceasta procedura. Probabil vor exista numeroase asociatii care vor dori sa incheie noile contracte”, a precizat Niculaie Parasca, director adjunct al RA Termoficare.
Aceasta modalitate de aplicare va conduce la un esec cert al acestui experiment pentru ca, in cel mai bun caz, vor solicita modificarea actualelor contracte tot cei care nu au datorii si asupra carora oricum regia nu avea motiv sa exercite represalii pentru neplata. Pe de alta parte, RA Termoficare nu are la dispozitie nici un intrument legal pentru a-i obliga pe locatari sa semneze aceste contracte, ceea ce inseamna ca daca un singur proprietar refuza, atunci intregul demers este compromis pentru toti locatarii unei scari. In sfirsit, este foarte posibil ca reprezentantii regiilor furnizoare de servicii publice, care ar avea cit de cit intrumente pentru sistarea acestora, ROMGAZ si CONEL, s-ar putea sa nu fie foarte incintati de o colaborare cu RA Termoficare. Concis, s-ar dori ca in caz de neplata, serviciile publice din apartamentul debitorului sa fie sistate insa proprietarul de apartament are dreptul sa refuze patrunderea in casa sa a oricarei persoane. In schimbul acestei semnaturi, locatarul va avea drept avantaj posibilitatea contorizarii consumului de apa rece si de apa calda in conditii avantajoase.
Ovidiu BUNEAloading...

Adauga un comentariu