Local

Contractele individuale cu beneficiarii cistiga aderenti

Publicat: 06 iul. 1999

•Experimentul „prinde” mai mult la asociatiile independente decit la cele de la Administratia de Cladiri •Reprezentantii regiei intentioneaza sa creeze puncte de incasare a valorii energiei termice

In ciuda unui start mai mult decit dificil al campaniei de aplicare a contractelor individuale de furnizare a energiei termice, reprezentantii RA Termoficare persevereaza in acest experiment. Noile contracte au inceput sa fie incheiate cu locatarii de la o asociatie componenta a Administratiei de Cladiri insa rezultatele continua sa fie modeste. Pe de alta parte, mai multe asociatii particulare si-au exprimat dorinta de a aplica acest mecanism. Printre acestea se gaseste si Asociatia de Proprietari „Olimp”, una din cele mai mari din oras. Aceasta asociatie numara peste 500 de apartamente, dar din acestea numai 260 ar urma sa fie contorizate de RA Termoficare in cazul in care contractele vor fi incheiate. „In acest moment avem trei echipe insarcinate cu aceasta problema. Din aceasta saptamina, numarul acestora se va dubla. Oamenii nostri au sarcina de a umbla din apartament in apartament pentru a explica oamenilor avantajele noilor contracte si de a evalua necesarul de materiale in vederea contorizarii individuale”, a explicat Romeo Mistreanu, directorul RA Termoficare. Dupa cum se stie, regia se angajeaza sa contorizeze individual locatarii unei scari de bloc sau a unui imobil, investitie care urmeaza sa fie platita in trei – sase rate lunare. Costul contorizarii ar urma sa se ridice la circa doua milioane lei in cazul montarii a patru apometre. De asemenea, regia intentioneaza sa contorizeze integral imobilul pentru masurarea energiei termice livrate. In schimbul acestor dotari, fiecare locatar urmeaza sa se declare de acord sa isi plateasca lunar intretinerea; daca aceasta nu este platita, se aplica penalizari de intirziere si ulterior se sisteaza apa calda si cea rece din apartamentul restantierului.
Pe de alta parte, reprezentantii RA Termoficare se gindesc in momentul de fata sa creeze mai multe centre de incasare, la nivelul punctelor termice, pentru costul energiei termice de la locatari. Aceasta solutie ar ocoli, pe de alta parte, asociatiile de proprietari si se asteapta ca aplicarea unei asemenea masuri sa trezeasca protestul reprezentantilor locatarilor.
Ovidiu BUNEAloading...

Adauga un comentariu