Local

Contractul de proiectare completă pentru tronsonul Iași – Tg. Neamţ din autostrada A8 a fost semnat. Sectorul Leţcani – Târgu Frumos devine prioritar. Care este valoarea acestuia

Publicat: 08 apr. 2021
harta tronsonului de autostrada A8
Astăzi, 08.04.2021, s-a semnat contractul de Proiectare COMPLETĂ pentru cei 100 km de la Prut la Şiret (secțiunea Ungheni-Iași-Tg. Neamț) din autostrada A8/Unirii/Ungheni-Iași-Tg. Neamț

Adrian Covasnianu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a transmis astăzi, 8 aprilie 2021, faptul că s-a semnat contractul de proiectare completa pentru tronsonul Iaşi – Târgu Neamţ din autostrada A8. Astfel, o altă veste bună este aceea că sectorul Leţcani – Târgu Frumos devine prioritar.

Astăzi, 08.04.2021, s-a semnat contractul de Proiectare COMPLETĂ pentru cei 100 km de la Prut la Şiret (secțiunea Ungheni-Iași-Tg. Neamț) din autostrada A8/Unirii/Ungheni-Iași-Tg. Neamț.

Valoarea contractului este de 58.830.448,35 lei fără TVA.

Sursa de finanțare : Fonduri Europene Nerambursabile

Durata de realizare

Durata de realizare a serviciilor de proiectare este de 25 luni din care:
1) 12 luni pt Revizuire/Completare Studiu de Fezabilitate (SF)
2) 6 luni pt realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC), inclusiv verificarea P.A.C. de specialiști atestați
3) 6 luni pt elaborarea Proiectului Tehnic de Execuție (PTE) şi Detalii de Execuție (DE), inclusiv verificarea de verificatori atestați
4) 1 lună pt asistența tehnică pt cererea de finanțare, asistența tehnică pt contractarea execuției lucrărilor

„Odată cu semnarea acestui contract putem declara că TOATĂ Autostrada A8 se află în PROIECTARE conturându-se premisele și intențiile concrete de a se construi acest proiect!

La semnarea contractului domnul ministru Cătălin Drulă a solicitat proiectantului să prioritizeze secțiunea de la Lețcani (Iași Vest) spre Tg. Frumos, sector în care se consemnează cele mai mari valori de trafic și implicit ambuteiaje și accidente.

În cadrul ceremoniei de semnare am primit asigurări de la proiectantul de specialitate ca voi fi informat periodic în legătură cu demersul acestui proiect.
În calitate de Secretar de Stat și fost activist/militant pentru A8 mă bucură faptul că s-a ajuns în această etapă ireversibilă pentru materializarea acestui proiect vital pentru regiunea Moldovei!

Pe această cale doresc să asigur comunitatea că voi fi un partener și un mediator al acestui proiect și implicit voi face toate diligențele necesare că autostrada A8 să devină un proiect realizabil!”, a declarat Adrian Covasnianu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Adauga un comentariu