Sanatate

Contraindicații afine și beneficiile fructului. Recomandările specialiștilor

Publicat: 13 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Contraindicații afine și beneficiile fructului. Recomandările specialiștilor
Afinele sunt bogate în antioxidanți

Există mai multe contraindicații pentru consumul de afine. Afinele sunt originare din America de Nord. Abundența afinelor de pe continentul nord-american le-a făcut un element de bază al populației locale, mai ales în perioadele de foamete.

Agricultura afinelor este acum una dintre principalele forme de venit din America de Nord. Afinele sunt adăugate la smoothie-uri, gemuri, plăcinte și incluse în preparatele din carne. Afinele sunt bogate în vitaminele A și C. Trebuie să iei în considerare câte vitamine și minerale sunt conținute în 100 de grame de afine proaspete. Afinele conțin acid folic, taninuri și uleiuri esențiale. Datorită compoziției sale bogate, afinele au un efect pozitiv asupra tuturor sistemelor corpului.

un bol cu mai multe afine langa afine pe o masa
Boabele de afine protejează organismul de efectele negative ale stresului, întărind sistemul nervos

Beneficiile consumului de afine. Pentru care sisteme din organismul uman acestea sunt recomandate

Afinele susțin oasele și articulațiile mai puternice, deoarece sunt bogate în calciu, potasiu, magneziu, fosfor și vitamina K. Datorită vitaminelor B4, C și acidului folic din afine, poți reduce riscul unui atac de cord. Mai mult decât atât, poți preveni atacurile de cord și accidentele vasculare. Afinele reduc cantitatea de colesterol rău din sânge, întărind pereții vaselor de sânge și prevenind deteriorarea acestora. De asemenea, acestea sunt recomandate atunci când urmezi un regim pentru glicemie mare.

un bol cu mai multe afine afara
Afinele susțin oasele și articulațiile mai puternice, deoarece sunt bogate în calciu, potasiu, magneziu, fosfor și vitamina K

Afinele sunt bogate în antioxidanți. Ele întăresc sistemul imunitar și stabilizează activitatea glandelor, dizolvă cheagurile de sânge și îmbunătățesc starea vaselor care alcătuiesc sistemul limfatic. Consumul de afine va ajuta la îmbunătățirea funcțiilor motorii, a coordonării și a memoriei, care se deteriorează odată cu vârsta și la prevenirea mucusului în urină.

Boabele de afine protejează organismul de efectele negative ale stresului, întărind sistemul nervos. Vitamina A din afine reînnoiește retina, îmbunătățește funcțiile vizuale, normalizează circulația oculară și permite ochilor să reziste la sarcini grele. Afinele sunt eficiente împotriva conjunctivitei datorită proprietăților lor antiinflamatorii și bactericide. De asemenea, fructul are extrem de multe beneficii în cazul unor boli de piele.

Vitamina C ajută afinele să lupte împotriva bolilor respiratorii. Afinele tratează colita, îmbunătățesc microflora intestinală, ameliorează balonarea și flatulența, fac față constipației și diaree și, de asemenea, tratează eficient hemoroizii. Afinele sunt folosite pentru pierderea în greutate, datorită fibrelor. La fel ca și mierea, afinele reușesc să amelioreze guta.

Contraindicații afine. Când nu este indicat să consumi fructul

Nu trebuie să consume afine persoanele alergice la acest fruct sau la vitamina C. De asemenea, este absolut interzis consumul fructelor persoanelor care suferă de boli ale pancreasului sau aciditate crescută. De asemenea, persoanele cu o coagulare slabă a sângelui au contraindicații pentru consumul de afine.

Afinele sunt dăunătoare atunci când sunt consumate în exces. Poate provoca tulburări intestinale și constipație. Pentru femei, afinele în cantități mari nu sunt recomandate în timpul alăptării și în timpul sarcinii sau persoanelor care suferă de papiloame.

mai multe caserole cu afine
Afinele sunt adăugate la smoothie-uri, gemuri, plăcinte și incluse în preparatele din carne

Afinele acumulează radiații. Boabele cultivate în zonele poluate sunt periculoase pentru sănătate. Atunci când cumperi afine trebuie să alegi doar boabele întregi, fără pete deschise și întunecate, precum și un strat de ceară. Boabele coapte sunt rotunde și bogate în culoare. Sunt elastice, dulci și nu miros.

Cele mai utile sunt fructele de pădure proaspăt culese, așa că afinele cel mai bine este să le consumi  imediat. Perioada de valabilitate în frigider, nu mai mult de 5 zile într-un recipient deschis. Fructele de pădure pot fi congelate, dar își vor pierde unele dintre proprietățile lor benefice. Înainte de congelare, fructele de pădure nu trebuie spălate, altfel vor deveni moi.

Ca orice alt fruct, există mai multe contraindicații pentru consumul de afine. Dar cu toate acestea trebuie să știi că afinele îi ajută pe oameni să-și îmbunătățească sănătatea și să-și mențină frumusețea și tinerețea mai mulți ani.

un bol cu mai multe afine langa afine pe o masa
Agricultura afinelor este acum una dintre principalele forme de venit din America de Nord


Leacuri băbești pentru bătături: Cum să scapi de durere în mod natural

 

Adauga un comentariu