Remedii naturiste

Contraindicatiile polenului

Publicat: 30 ian. 2012

Desi rare, pericolele polenului exista. E mai bine sa fiti prudent cand vreti sa folositi preparate pe baza de polen si sa cunoasteti toate contraindicatiile:

1. Persoanele care sufera de boli de inima, hipertensiune arteriala si orice boala a vaselor de sange ar trebui sa stea departe de polen. 

2. Femeile insarcinate sau care alapteaza trebuie sa il evite, de asemenea, pentru ca, desi nu s-au raportat cazuri de efecte secundare si chiar daca ar putea fi benefic pentru acest grup, efectul polenului de albine nu a fost studiat pe aceste persoane, avand in vedere conditia lor delicata. 

Trateaza-te cu polen

3. Cei care sufera de diabet, astm si cei care urmeaza un tratament cu medicamente ar trebui sa fie precauti in ceea ce priveste terapia cu polen. Cel mai bine, pentru acestia, ar fi sa consulte medicul inainte.

4. Daca polenul este colectat din zone puternic industrializate, exista posibilitatea ca in locul beneficiilor, sa fie daunator, deoarece absoarbe foarte usor poluantii. Prin urmare, trebuie sa fiti foarte sigur de unde provine polenul dvs.

Efectele secundare ale polenului
Unul dintre beneficiile polenului este ca trateaza alergiile. Acest lucru se face prin procesul de desensibilizare. Asta inseamna ca mici cantitati de polen sunt introduse in corp. Sistemul imunitar le vede ca substante straine si ca raspuns, corpul produce substante care impiedica reactiile nocive atunci cand inhalam polen data viitoare. Cu toate acestea, polenul, care este folosit pentru tratarea alergiilor, poate declansa si el reactii alergice la unii oameni.

Tipuri de polen si indicatii terapeutice 

Simptomele sunt mancarime in gat, eruptii cutanate, febra, urticarie, tuse si respiratie suieratoare. In cazurile severe, persoana afectata poate intra in soc anafilactic – umflarea gatului si a limbii, ceea ce impiedica respiratia. Astfel de reactii se observa la acei indivizi care sunt predispusi la reactii alergice, in special la cele cauzate de intepatura de albina. Cei care au antecedente de soc anafilactic trebuie sa evite cu orice pret consumul de polen. 

In afara de aceste reactii alergice, alte efecte secundare ale polenului sunt:
– problemele gastro-intestinale;
– diareea;
– durerile de stomac;
– oboseala;
– dureri de cap;
– durere toracica.loading...

Adauga un comentariu