Eveniment-Social

Contre intre sefii Iasului pe soseaua de centura. Cei de la Ministerul Transporturilor vin sa mai semneze un protocol

Publicat: 04 oct. 2019
1

@ La inceputul saptamanii viitoare, Iasul va gazdui o noua intalnire pe tema soselei de centura a orasului @ Cativa reprezentanti de la Ministerul Transporturilor si de la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere vor semna un protocol cu autoritatie iesene pentru calendarul proiectului @ Ani la rand, demararea lucrarilor a batut pasul pe loc @ Campania electorala scoate insa la iveala noi detalii @ De altfel, intre conducerea Consiliului Judetean si cea a Primariei Iasi au aparut noi disensiuni pe aceasta tema

Proiectul soselei de centura a municipiului Iasi iese din nou la iveala in aceasta perioada, dupa luni bune de stagnare. La inceputul saptamanii viitoare, la sediul prefecturii, va avea loc o intalnire a autoritatilor iesene si a Ministerului Transporturilor si de la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) privind demararea unui protocol legat de soseaua de trafic greu a centurii, zona Poitiers – Trei Fantani, obiectiv lasat de izbeliste o buna perioada si care a fost iar reactivat.

Cu toate acestea, intre conducerea Consiliului Judetean (CJ) si cea a primariei iesene au aparut noi contre pe aceasta tema. Maricel Popa, presedintele CJ, a acuzat faptul ca primaria nu vrea sa eliberezele avizele pentru demararea lucrarilor.

Vezi si: Documente incredibile au fost scoase la iveala dupa un deceniu. Acesta este adevarul despre centura Iasului. Doar cativa oameni au stiut de existenta acestor hartii – FACSIMIL

"Urmarim reglementarea tuturor problemelor din cadrul soselei de centura. Bani sunt, bani avem, avem si cine sa construiasca, sunt multe oferte depuse. Toti constructorii cer, indeosebi, sa stie cine suporta mutarea utilitatilor. Clar, printr-o hotarare de consiliu, Primaria Iasi ar trebui sa isi asume aceste probleme. Trebuie sa stam toti la aceeasi masa si sa gasim solutii. Singura solutie este ca domnul primar sa convoace Consiliul Local intr-un mod exceptional, asa cum pune pe primul loc alte prioritati ale Iasului, sa dea prioritate si pentru aceasta investitie", a mentionat Maricel Popa, seful CJ Iasi.

Replica edilului Mihai Chirica nu s-a lasat mult asteptata. "In conducerea Consiliului Judetean Iasi exista o mare doza de inconstienta si incompetenta. Noi nu suntem titularii de proiect. Am spus de foarte multe ori ca noi sustinem acest proiect, ca vom devia utilitatile, ca suntem parteneri loiali, dar le place sa patineze pe un disc care este de mult timp zgariat. Mereu este de vina primarul ca nu exista spital regional etc. Acum sunt impinsi de frica pentru ca timpul nu sta in loc si ca a venit foarte repede, nu s-a oprit in 2017. Acum trebuie sa tragem linie, soseaua Iasi – Suceava pauza, soseaua Iasi – Botosani pauza. Ar fi avut o sansa ca dupa patru ani de guvernare sa mai salveze ceva daca toaletele scolilor nu ar mai fi fost in fundul curtii, dar nu s-a intamplat, exact cum au fost si marile proiecte ale Iasului. Unde sunt salile de sport promise, autostrada, spitalele?" a mentionat primarul Mihai Chirica.

Adauga un comentariu