Eveniment-Social

Controale ample în trafic! Polițiștii au reținut mai multe permise de conducere și au împărțit zeci de amenzi șoferilor prinși pe picior greșit

Publicat: 14 aug. 2021
Polițiștii rutieri, în stradă, în timpul acțiunilor de control
Polițiștii din Iași, în timpul unor controale în trafic

Noi acțiuni de control în județul Iași. Polițiștii au împărțit zeci de amenzi șoferilor prinși pe picior greșit și au deschis dosare penale în unele cazuri. Un bărbat de 38 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași, fiind sub influența alcoolului

Polițiștii au fost prezenți pe străzile din județ și municipiu. Astfel, agenții din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în noaptea de 12 spre 13 august 2021, un bărbat de 38 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași, fiind sub influența alcoolului și ar fi fost implicat într-o coliziune cu alte două autoturisme parcate, în urma impactului rezultând doar pagube materiale. În urma testării bărbatului de 38 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani. În urma testării șoferului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Amenzi uriașe, împărțite într-o singură zi la Iași

O acțiune de amploare a fost organizată și de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași care au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor. Scopul acțiunilor a fost acela de a crește gradul de siguranță rutieră pe drumurile publice și de a ajuta participanții la traficul rutier să conștientizeze importanța respectării legislației rutiere și riscurile la care se expun atunci când nu respectă prevederile legale.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 70 de amenzi, în valoare totală de 25.635 de lei, dintre care 21 pentru neacordare de prioritate la trecerea pentru pietoni și 49 pentru alte abateri. De asemenea, au fost reținute 22 de permise de conducere și au fost retrase trei certificate de înmatriculare. Spre exemplu, un bărbat de 42 de ani a fost sancționat contravențional, fiindu-i reținut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Iași, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat regulamentar în traversarea străzii.

Adauga un comentariu