Local

Controale aspre pentru taximetristii ieseni

Publicat: 09 feb. 2011
1

Toti taximetristii din judet vor fi controlati la sange in perioada 1 – 13 februarie. Controalele vor fi efectuate de echipe mixte din cadrul Serviciului Rutier Iasi, Inspectoratului Teritorial de Munca Iasi (ITM), Autoritatii Rutiere Romane (ARR), Garzii Financiare, precum si din alte institutii iesene.
„Comisarii Garzii Financiare participa, de asemenea, la aceasta actiune mixta de control in care sunt si alte institutii implicate. Institutia noastra si-a restrans atributiile doar pentru verificarea existentei si functionabilitatea aparatelor de marcat fiscale. Trebuie spus ca aceste aparate sunt diferite fata de o casa de marcat fiscala din magazin. Comisarii nostri vor verifica aceste aparate si bonurile fiscale date clientilor”, a declarat Adrian Ianole, purtatorul de cuvant al Garzii Financiare Iasi.
Politistii din cadrul Serviciului Rutier Iasi ii vor sanctiona pe taximetristi in cazul in care acestia opresc neregulamentar, nu acorda prioritate pietonilor sau sunt indisciplinati in trafic. Pana ieri, politistii ieseni au efectuat cinci actiuni privind verificarea taximetristilor. „Pana acum am desfasurat cinci actiuni pe aceasta linie. Urmeaza ca in zilele viitoare politistii de la Rutiera, impreuna cu celelalte cadre de la institutiile care efectueaza controale, sa ii verifice in continuare pe taximetristi. In ceea ce ne priveste pe noi, vom sanctiona soferii de taxi pentru opririle neregulamentare, neacordare de prioritate si alte nereguli”, a declarat Dragos Moisuc, sef interimar al Serviciului Rutier Iasi.

Adauga un comentariu