Economic Local

Controale în piețele agroalimentare și la tonetele din Iași. Comercianții care scot produsele în afara tonetelor sunt sancționați

Publicat: 21 mai 2020

În ziua de 19 mai 2020, polițiștii locali au întreprins acțiuni pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2 în zona piețelor agroalimentare unde s-au produs aglomerări de persoane și vehicule, dar și în cartierele Municipiului Iași. În numeroase situații, comercianții verificați nu aveau asupra lor actele necesare și, de multe ori, aceștia au expus produsele alimentare în afara spațiilor special amenajate, ceea ce expune produsele.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 Ordine publică au sancționat contravențional, conform HCL Iași 54 din 2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, cu amendă în valoare de 600 lei, pe numita M.L., întrucât nu avea la locul desfășurării activității de comerț actele de funcționare în original sau copie și totodată avea în afara spațiului de funcționare mai multe lăzi cu fructe și legume expuse la vânzare. De asemenea, numitul D.M.C. a fost sancționat cu amendă în valoare de 500 lei, întrucât la locul desfășurării activității de comerț avea în afara spațiului de funcționare mai multe lăzi cu fructe și legume expuse la vânzare”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Vânzătorii ambulanți de flori de sezon, luați pe sus de polițiștii locali din Iași

Persoane, amendate pentru că aruncau cojile de semințe pe jos

În timpul controalelor făcute în rândul comercianților au fost depistate diverse situații, sancțiuni fiind aplicate și în cazul unor persoane care consumau semințe de floarea-soarelui și aruncau cojile pe jos.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenție au sancționat contravențional, conform HCL Iași 54 din 2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, cu amendă în valoare de 250 lei, pe numitul R.P., întrucât a fost depistat în timp ce consuma semințe de floarea-soarelui”, au mai precizat oficialii din subordinea municipalității ieșene.
Adauga un comentariu