Eveniment-Social

Controale în trafic! Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși încălcând legea

Publicat: 21 oct. 2020
Mai mulți șoferi au fost sancționați contravențional după ce au fost prinși încălcând legea
Polițiști pe străzile din Iași în timpul unor controale în trafic

Controale ample în trafic la Iași. Polițiștii rutieri au verificat mai mulți șoferi, iar o parte dintre aceștia s-au ales cu dosare penale

Controale ample în trafic. Polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iași au depistat un bărbat de 37 de ani, din municipiul Pașcani, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Iași, fiind sub influența alcoolului. În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost transportat la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În baza probatoriului administrat în cauză, pe 17 octombrie, bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

S-a ales cu dosar penal, după ce a refuzat să-i fie prelevate probe biologice

Un tânăr și-a facut singur dureri de cap. Polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Răducăneni au depistat un bărbat de 32 de ani, din comuna Dolhești, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Dolhești, fiind sub influența alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biolgice, iar cercetările continuă.

S-a urcat fără permis de conducere la volan și a provocat un accident rutier

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvărșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că pe 18 octombrie, un tânăr de 22 de ani, în timp ce ar fi condus un autoturism pe DJ 248, ar fi intrat în coliziune cu un alt auto condus de un tânăr de 19 ani, în urma impactului rezultând doar pagube materiale. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că tânărul de 22 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A fost prins beat la volan, la doi pași de casă

Un bărbat a avut ghinion cu carul. A fost prins beat la doi pași de casă. Polițiștii Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani au oprit pentru control, în comuna Vânători, un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani, din comuna Vânători. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă.

Adauga un comentariu