Eveniment-Social

Controale in trenuri, de sarbatori

Publicat: 21 dec. 2012
1

Politistii de la Transporturi anunta actiuni de amploare in perioada sarbatorilor. 44 de agenti vor patrula zilnic pe trenuri de calatori, în statii si triaje de cale ferata, precum si în aerogarile internationale si nationale, pentru asigurarea ordinii si linistii publice, precum si pentru prevenirea oricaror fapte antisociale. De asemenea, oamenii legii ii vor sfatui pe cei care calatoresc cu trenul in aceasta perioada sa aiba mare grija la hotii din buzunare si ii vor invata cum isi pot proteja bagajele.

„Priviti în jurul dumneavoastra, mai ales la cei care nu au bagaje. De regula, hotii au numai o sacosa sau o haina pe mâna, pe care le folosesc pentru a-i împiedica pe ceilalti sa observe cum sustrag bunuri. Acordati atentie când cineva se ciocneste de dumneavoastra „din greseala” – în timpul acesta, persoana respectiva va poate fura portofelul. Verificati imediat valorile pe care le aveti asupra dumneavoastra, pentru a nu-i da timp hotului sa scape! De asemenea, mare atentie daca dormiti în tren sau în salile de asteptare, pentru ca puteti ramâne fara portofele, genti sau bagaje”, au anuntat politistii de la transporturi.

Pe langa aceste sfaturi, oamenii legii spun ca este bine sa evitam sa acceptam alimente sau bauturi de la alti calatori, pentru ca acestea pot contine somnifere. Nu aveti incredere nici in controlori! Daca va cere cineva biletul de calatorie, verificati mai intai daca acesta are legitimatie. „Daca pe timpul calatoriei luati cunostinta despre savârsirea vreunei infractiuni, sesizati de îndata politia transporturi din statiile de cale ferata si trenurile de calatori”, au adaugat reprezentantii Politiei Transporturi.

Adauga un comentariu