Local

Controale inopinate la balastierele de pe Siret

Publicat: 09 aug. 2011
1

Echipe de control de la Administratia Bazinala de Apa Prut – Barlad vor efectua incepand de astazi, de la primele ore ale diminetii, controale inopinate la balastierele amenajate pe raul Siret, in judetul Galati. Echipele de control vor fi conduse chiar de directorul institutiei, Cristian Nechifor. „Aceste controale sunt necesare pentru ca avem informatii temeinice potrivit carora agentii economici care exploateaza balastul nu declara exact cantitatea extrasa. Prin urmare, ne platesc mai putin decat trebuie si este prejudiciat astfel bugetul statului. Sunt unii care au incheiat contract pentru administrarea unei plaje pe marginea raului si, de fapt, exploateaza balast”, a declarat directorul Cristian Nechifor.
In perioada care urmeaza vor fi verificate 23 de balastiere. In medie, o balastiera incheie contract cu Administratia Bazinala de Apa Prut – Barlad pentru a exploata 20-30.000 de metri cubi de balast. De cele mai multe ori insa, agentii economici depasesc cantitatea contractata, fara a plati taxe suplimentare, prejudiciind astfel bugetul statului. Mai mult decat atat, in unele situatii, balastul din albiile raurilor se exploateaza haotic, fiind afectat chiar si cursul de apa. In unele zone, din cauza balastierelor, raurile au iesit din matca si s-au produs inundatii.

Comentarii
  • SE DUCE SA STRANGA SPAGA NECHIFOR , NU-I MAI AJUG BANII SAU IL PACALESC ANGAJATII ? LA CATE TEPE A DAT SA VADA SI EL CUM E SA IEI TEAPA . NECHIFORE DUPA CE STRANGI BANII DUTE SI-TI PLATESTE DATORIILE CA DUMNEZEU NU BATE CU CIOMAGUL .

Adauga un comentariu