Local

Controale intensificate la soferii de microbuze

Publicat: 16 ian. 2011
1

In urmatoarea perioada, inspectorii Autoritatii Rutiere Romane (ARR) vor intensifica controalele in afara orasului la conducatorii firmelor de transport persoane. Conducerea ARR Iasi a luat aceasta decizie din cauza depistarilor de saptamana trecuta privind ilegalitatile la completarea tichetelor persoanelor care beneficiaza de reduceri. „S-au identificat conducatori ai acestor microbuze care nu au completat tichetele pe care clientii le-au prezentat. In aceste cazuri, soferii au fost amendati cu 1.000 lei”, a declarat Marian Uscatu, inspector-sef al ARR Iasi.
Una dintre practicile la care conducatorii apeleaza este de a completa, ulterior, aceste tichete, insa pe distante si cu frecvente mai ridicate. Astfel, creste valoarea decontata. De reduceri la pretul calatoriei beneficiaza, in principal, pensionarii si veteranii de razboi. Valoarea maxima a amenzii pe care conducatorii o risca este de 2.000 lei.

Comentarii
  • Verificati in general firmele (sunt vreo 6) ce merg pe traseul Iasi-Oradea. Acum 1 luna la Sovata aveau 1 calator. Clar ca merg pe traseul asta doar pentru a deconta biletele luate de pe traseele din judet, gen Cozmesti,Podoleni, C.Caprii, etc. Pe o calatorie de 3-4 lei vor dupa aia sa deconteze banii pe calatoria Ias-Cluj sau Iasi-Oradea.

  • Eu am venit cu un microbuz din Husi spre Iasi si a trebuit sa ma cert cu soferul sa/mi dea bilet pana la Iasi. Cu chiu cu vai si dupa ce au sarit toti calatorii in ajutorul meu mi s/a dat un bilet tras la xeros fara nici o stampila si mi s/a spus ca daca vreau stampila sa ma duc la un cinema din Husi ca acolo este sediul lor si acolo au stampile.Celorlalti calatori nu li s/a dat nici un bilet iar microbuzul era plin cu calatori spre Iasi.

Adauga un comentariu