Eveniment-Social

Controale la sange printre transportatori. Nici o firma nu va scapa de asa ceva

Publicat: 15 feb. 2016
1

@ Un protest al oamenilor dintr-o comuna ieseana a creat un precedent la varful judetului @ Dupa ce si-au batut joc de oamenii care apelau la serviciile lor, operatorii de transport din judetul Iasi risca sa-si piarda traseele

Scandalul din localitatea Popricani, unde localnicii au protestat fata de abuzurile unui operator de transport, nu au ramas fara urmari. Autoritatile judetene au decis sa demareze un control la firma de transport dupa ce oamenii au protestat in strada si au cerut dreptate. Saptamana trecuta, zeci de persoane au iesit in strada in localitatea Popricani, revoltati de faptul ca, peste noapte, preturile la abonamentele de transport public au fost majorate. Oamenii s-au adunat si au denuntat abuzul transportatorului, Compania Micedu, firma care opereaza pe ruta Iasi Popricani. Locuitorii din zona au adus cu ei pana si pancarte cu mesaje in care si-au manifestat nemultumirea fata de decizia majorarii preturilor la abonamente. Cei mai afectati par a fi elevii din comuna care invata in unitatile din municipiul Iasi.

Citeste si: Protest intr-o comuna ieseana. O firma de transport si-a batut joc de zeci de elevi – FOTO

„In urma sesizarilor provenite de la calatorii, pe traseul Iasi – Popricani, la finele saptamânii trecute, Serviciul de Transport Public Judetean a solicitat operatorului, conform legii, un punct de vedere vizavi de aspectele sesizate. În acest sens, Serviciul de Transport Public Judetean verifica, la rândul sau, reclamatiile calatorilor si în masura în care se vor constata nereguli se vor lua masurile legale pentru rezolvarea problemelor”, a mentionat Sebastian Tataru, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Iasi. La nivelul judetului Iasi sunt 41 de transportatori care circula pe 128 de trasee judetene. In evidentele autoritatilor sunt inregistrate 197 de mijloace te transport, dintre care 64 de autobuze si 133 de microbuze. Pe perioada derularii contractului operatorii nu au voie sa vina cu alte mijloace de transport in comun decat cele licitate initial.

„In plus, Consiliul Judetean va demara un control asupra tuturor operatorilor de transport din judet, asta dupa ce au fost inregistrate mai multe reclamatii in acest sens din partea calatorilor. „Începând cu aceasta saptamâna, Consiliul Judetean Iasi prin Serviciul de Transport Public Judetean va demara, in baza programului de control, verificari în teren pentru a vedea modul în care respecta operatorii de transport judetean sarcinile ce le revin, conform legislatiei. Programul de control se va desfasura la nivelul întregului judet”, a adaugat reprezentantul Consiliului Judetean Iasi.

Adauga un comentariu