Local

Controale la sange printre transportatori. Sanctiuni date din prima zi

Publicat: 17 feb. 2016

Autoritatile judetene au trecut la verificarea operatorilor de transport din judetul Iasi. Dupa ce au primit mai multe reclamatii de la cetateni, sefii Consiliului Judetean au programat o serie de verificari in teren. Inca din prima zi au fost constatate nereguli.

„Consiliul Judetean Iasi, prin Serviciul de Transport Public Judetean a demarat, în baza programului de control, verificari în teren, pentru a vedea modul în care respecta operatorii de transport judetean sarcinile ce le revin, conform legislatiei. Au fost verificati operatorii de transport public judetean de persoane care efectueza curse pe traseele: Iasi – Satu Nou – Serbesti; Iasi- Slobozia, Iasi – Bucium – Dobrovat si Iasi – Paun. În urma controlului, au fost descoperite urmatoarele nereguli: nerespectarea graficului de transport conform prevederilor aprobate, inlocuirea mijlocului de transport, cel cu care a participat la licitatie, cu altul, legitimatia conducatorului auto nu era vizata pentru anul 2016, iar placuta de traseu era inscriptionata diferit de ruta pe care se desfasura transportul”, a spus Sebastian Tataru, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Iasi. La nivelul judetului Iasi sunt 41 de operatori care opereaza un numar de 128 de trasee judetene, cu un total de 197 de mijloace de transport, din care 64 de autobuze si 133 de microbuze.

„Au fost verificate si aspecte privind eliberarea biletelor de calatorie si a preluarii fluxului de calatori, în situatia supraaglomerarii, cu masini dublura la cele ce efectueaza cursele, în conformitate cu caietul de sarcini. Din acest punct de vedere, nu au fost evidentiate neregului. În urma controlului, au fost întocmite 5 procese verbale – cu aspectele semnalate fiecarui operator – urmând sa fie aplicata procedura administrativa si aplicarea sanctiunilor în conformitate cu prevederile legale. Aceste sanctiuni pot varia de la avertisment si pâna la sume cuprinse între 10.000 si 30.000 de lei. Serviciul de Transport Public Judetean va continua verificarea operatorilor de transport public judetean pentru toate traseele existente la nivelul judetului Iasi”, a adaugat reprezentantul CJ Iasi.loading...

Adauga un comentariu