Eveniment-Social

Controale terminate cu amenzi uriașe! Polițiștii au prins mai mulți șoferi băuți în trafic. Unii s-au ales cu dosare penale

Publicat: 12 sept. 2020
Controale terminate cu amenzi uriașe Polițiștii au prins mai mulți șoferi băuți în trafic. Unii s-au ales cu dosare penale
Polițiștii ieșeni au făcut mai multe controale

Controale terminate cu amenzi uriașe la Iași. Polițiștii au prins în urma controalelor mai mulți șoferi sub influența băuturilor alcoolice. Drept urmare, mai multe dosare penale au fost deschise de oamenii legii

Polițiștii din Iași au făcut mai multe controale. În urma acestora au fost deschise mai multe dosare penale. Astfel, în ultimele zile, polițiștii ieșeni au intervenit la peste 130 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 200 de sancțiuni contravenționale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracțiuni. Au fost organizate acțiuni și s-a intervenit la 139 de evenimente, dintre care 116 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 33 de infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 220 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 93.545 de lei. Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 26 de permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Un șofer băut a provocat un accident rutier

Polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 9 septembrie, un bărbat de 63 de ani ar fi condus un autoturism pe raza municipiului Iași, fiind sub influența alcoolului și ar fi pierdut control asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu gardul unui imobil, în urma impactului rezultând doar pagube materiale. În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La un pas de tragedie, tot din cauza alcoolului

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și vătămare corporală din culpă. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 9 septembrie a.c., un bărbat de 49 de ani în timp ce ar fi condus un autoturism pe raza comunei Rediu, ar fi surprins și accidentat un bărbat de 40 de ani care s-ar fi deplasat pe partea carosabilă, iar ulterior ar fi efectuat o manevră de mers înapoi, intrând în colziune cu o conductă de gaz. În urma impactului, bărbatul de 40 de ani a fost rănit.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Dosar penal pe numele unui șofer care și-a încercat norocul

Polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Iași au oprit pentru control, pe raza comunei Bârnova, o autoutilitară condusă de un bărbat de 41 de ani, din comuna Bârnova. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă.
Adauga un comentariu