Eveniment-Social

Control academic dur la Universitatea Cuza

Publicat: 23 oct. 2013
1

Universitatea Al. I. Cuza (UAIC) a fost, saptamana trecuta, sub lupa expertilor Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS). Acestia au vizat evaluarea externa a programelor de studii universitare de licenta sau masterat, în vederea autorizarii functionarii provizorii, acreditarii sau evaluarii periodice. Astfel, luna viitoare, conducerea institutiei de invatamant superior va publica rezultatele oficiale legate de constatarile observate de reprezentantii Agentiei.

„Evaluarea s-a facut pe baza procedurilor cuprinse în metodologia existenta. Având în vedere ca pentru schimbarea calificativului (programelor de studiu – n.r.) este necesara o evaluare atenta a tuturor aspectelor care au condus la primul calificativ, inclusiv a celor care la prima evaluare nu au fost semnalate sau urmarite. In acest sens, s-au verificat: problemele identificate la precedenta vizita de evaluare, programe ce au obtinut alt calificativ decât cel de încredere, probleme legate de respectarea Codului de Etica, privind capacitatea institutionala, eficacitatea sau managementul universitar. De asemenea, au fost vizate toate programele de studii care au obtinut calificativul de încredere limitata si nu au revenit cu un nou dosar de autoevaluare conform raportului Consiliului ARACIS. In acest sens, se vor prevedea vizite de evaluare la toate extensiile universitare (programe de studii derulate în alte localitati, care nu au fost evaluate periodic conform legii – n.r.) pe baza unor rapoarte de autoevaluare distincte. Pe de alta parte, s-au evaluat si domeniile de masterat în care exista programe aprobate prin decizii ale Senatului UAIC cat si alte programe de studii stabilite de comun acord cu conducerea universitatii. Având în vedere ca programele evaluate vor fi considerate ca EVALUATE PERIODIC, evaluatorul trebuie sa propuna si un numar de studenti pentru fiecare program, deoarece pentru unele dintre acele programe în momentul actual nu exista nicio situatie privind numarul de studenti”, au precizat oficialii ARACIS.

Comentarii
  • sa fim seriosi! daca ARACIS ar face verificari la Cuza asa cum a facut la alte universitati, la facultatile unde in afara decanului, toti cei din conducere sunt lectori, iar cursurile sunt predate de lectori si asistenti, ar fi jale mare! Dar asa e doar … Mircea, fa-te ca lucrezi!

    • Sunteti dezinformati… ARACIS face vizite de evlauare la toate universitatile doar atunci cand sunt chemati de acestea. Dosarele se depun cu luni inainte, cand expira evaluarea perioadica sau cand vor sa infiinteze noi programe. Ce e asa extraordinar? Si la Patre Andrei merg… ce-i drept, acolo vizitele au fost mai cu… cantec!

Adauga un comentariu