News Flash:

Controlul asistatilor sociali a fost amanat

29 Iulie 2010
1083 Vizualizari | 0 Comentarii
Andrei Buiceag
• In urma controalelor efectuate pana acum, inspectorii sociali au reusit reducerea cu aproape 145 mii lei a cheltuielilor pentru plata ajutoarelor sociale

Controalele efectuate in primariile din judetul Iasi, pentru depistarea si sistarea de plati catre persoanele care primesc ajutor social nejustificat, au fost oprite. Inspectia Sociala, din cadrul Inspectiei Muncii, a fost preluata de catre Ministerul Munci, Familiei si Protectiei Sociale, fapt pentru care, pana la reincadrarea in aparatul ministerului, inspectorii sociali au un statut juridic incert, acestia neputand desfasura nici o activitate de control. Totusi, intalnirile inspectorilor din cadrul Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale (AJPS) Iasi cu primarii localitatilor iesene pentru reevaluarea dosarelor beneficiarilor de ajutoare sociale au fost finalizate. Din controalele efectuate pana acum, localitatea Ungheni, care numara cei mai multi asistati social, a avut si cele mai multe suspendari de la plata indemnizatiilor. Din 243 de asistati social au mai ramas 135, fiind realizata o economie de peste 38 mii lei. Comuna Alexandru Ioan Cuza, a doua din judet ca numar de ajutoare acordate persoanelor cu o situatie financiara dificila, a adus o economie de aproape 20 mii lei, prin intreruperea platii catre 78 beneficiari, in vreme ce comuna Lungani a mai redus cheltuielile cu plata ajutoarelor sociale cu aproximativ 16 mii lei. In localitatea Focuri, 24 persoane beneficiau de un ajutor lunar, fara ca veniturile acestora sa necesite un sprijin suplimentar, in timp ce comuna Dolhesti numara peste 50 de asistati social inchipuiti. In urma controalelor efectuate pana acum, inspectorii sociali din cadrul AJPS Iasi au reusit sa reduca cu aproape 145 mii lei cheltuielile ministerului pentru plata ajutoarelor sociale. "Pana pe data de 10 august, primarii trebuie sa efectueze, conform normelor legislative, o reevaluare a dosarelor celor care beneficiaza de un ajutor social lunar, pentru a putea fi realizata o economie la fondul de prestatii. In cazul in care nu va fi redus numarul asistatilor social, vom recurge la suspendarea completa a tuturor beneficiarilor, mai ales in comunele in care acestia sunt regasiti in numar mare", a explicat Andrei Buiceag, directorul executiv al AJPS Iasi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2412 (s) | 23 queries | Mysql time :0.136848 (s)